« Zpět

11 důvodů, proč refinancovat a konsolidovat půjčky

| 7. března 2017 - 8:00 | Zprávy | Úvěry

Půjčovat si peníze není nic neobvyklého. Když se ale úvěry začnou rozmnožovat nebo vám měsíční splátka začne zatěžovat rozpočet víc, než byste chtěli, může vám to znepříjemnit život. Jak vám může pomoci refinancování a konsolidace?

Půjčka může být záchranným kruhem, který vám někdo hodí přesně v tu chvíli, kdy už vám slušně teče do bot. Zujete je, vyždímáte ponožky, oblečení dáte uschnout na topení, zaplatíte, co je potřeba, a svět se zase točí dál, jen váš rozpočet je každý měsíc o trochu tenčí, než býval. Pro někoho může být půjčka alternativou zlaté rybičky, která plní přání. Vezme vás na dovolenou, koupí novou komodu nebo zrekonstruuje celý byt. Všechno jí ale musíte vrátit, a to i s úroky, které nebývají zrovna malé.

Spotřebitelům, kterým leží na zádech finanční břemeno v podobě jednoho nebo i více úvěrů, mohou výrazně pomoci hrdinové známí pod jmény: konsolidace půjček a refinancování půjček. Pojďte se s nimi seznámit.  

Pomocí konsolidace spojíte úvěry do jednoho  

Sloučení půjček funguje tak, že banka nebo nebankovní instituce, u níž o sloučení půjček žádáte, spočítá a vyplatí vaše závazky vůči jiným společnostem. Vy pak už splácíte závazek pouze jeden. Vyhnete se tak spoustě poplatků, budete mít o o svých financích lepší přehled a výrazně si snížíte měsíční splátku.

Přehledně: 7 výhod konsolidace půjček

  1. Budete mít lepší přehled o svých financích.
  2. Zbavíte se transakčních nákladů (poplatek za vedení více úvěru).     
  3. Snížíte si měsíční splátku, oproti součtu splátek vašich současných úvěrů.   
  4. Můžete si určit datum splatnosti, které vám bude vyhovovat.  
  5. Úvěr si můžete ještě navýšit, tím získáte další finanční prostředky.   
  6. Máte možnost si znovu nastavit délku splácení dle potřeby (až 120 měsíců).   
  7. Můžete si dodatečně sjednat pojištění proti neschopnosti splácet.

Má konsolidace půjček i nějaká negativa?

Nic dokonalého v naší galaxii asi neexistuje, a tak je nutno podotknou, že i konsolidace má své „kostlivce ve skříni“. Jednou z jejích nevýhod je například prodloužení doby splácení úvěrů. Také můžete ve výsledku přeplatit více peněz. S ohledem na délku časového období, po které půjčky splácíte, nemusíte ale žádný výrazný rozdíl zaznamenat, proto se dá s klidem říci, že pro klienty, kteří nutně potřebují snížit výši měsíční splátky, je konsolidace nejlepším řešením.

Zlevněte si svou starou půjčku pomocí refinancování

Splácí svůj úvěr už několik let? Za takovou dobu se sice ještě neobjevily v obchodech kouzelné hůlky, Sweetie massage chick getting fucked Horny Alexis Ford is into hardcore buggering Stepteen Anya Olsen licks stepmom Reagan Darling is tempting fellow with her tits Roxy Raye stretches her anus with a metal speculum and receives an anal reaming Kinky whore Melany loves big stuff in her pussy Cute and Tiny Blonde Halle nugget porn Whore wife Jodi West getting fucked by next door guy Ralph Long Chick receives both of her lusty fuck holes fucked Frisky blonde Kayla Green felt hard cock in her tight ass hole Independence fuck with freedom babe Phoenix Marie Playful bitches Rowan and Lorna try their new toys jejichž mávnutím byste jako zázrakem půjčku splatili, ale zato se výrazně proměnil finanční trh. Proto jednoduše prozkoumejte aktuální nabídky a převeďte svou stávající půjčku do jiné banky, která vám poskytne výhodnější podmínky i úrokovou sazbu. Může si tak nejen zkrátit dobu splácení, ale ve finále i zaplatit výrazně méně peněz.

Přehledně: 4 výhody refinancování půjčky

  1. Snížíte si úrokovou sazbu.   
  2. Získáte výhodnější podmínky.  
  3. Snížíte si splátky.
  4. Půjčku můžete splatit dříve.

Jaká jsou úskalí refinancování?

Jednou z věcí, která vás může při převádění půjčky nemile překvapit, je pomalejší rychlost schválení a načerpání úvěru. V některých případech také banka vyžaduje nové ocenění nemovitosti. Poslední nevýhodou jsou pak kontroly žadatelů. Ty bývají zpravidla ještě přísnější než při žádosti o půjčku.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.