« Zpět

Z bankomatů cizích bank vybírá 40% Čechů

| 26. dubna 2013 - 11:06 | Zprávy | Účty

Hledáním bankomatu ztratíme týden života. Čtyři z deseti Čechů musí nejméně jednou měsíčně vybrat z bankomatu jiné než své mateřské banky. Každý druhý Čech přitom neví, kolik za tento výběr vůbec zaplatí. Dvě třetiny Čechů pak nemají žádný přehled o tom, kolik je výběry z bankomatů ročně stojí. Vyplynulo to z březnové ankety Equa bank, na kterou odpovědělo téměř 600 lidí.

 

Z ankety také vyplynulo, že 85 % klientů bank považuje za důležité, zda jejich banka zpoplatňuje výběr hotovosti z bankomatu jiné banky. Proto také při výběru dává většina klientů (73,5 %) přednost výběrům pouze u své banky. Hledáním bankomatu vlastní banky pak stráví klienti v průměru 15 minut měsíčně, což přepočteno na průměrný věk Čechů, představuje více než týden našeho života.
 
„Z ankety jasně vyplynulo, že přestože Češi dávají přednost výběrům z bankomatů své banky, zhruba polovina z nich měsíčně vybere i u banky cizí. Průměrně pak tito lidé zaplatí za výběry z cizích bankomatů 420 korun ročně. Equa bank nabízí klientům nejen finanční úsporu, ale i časovou. U nás jsou zdarma výběry ze všech bankomatů všech bank po celé ČR. Navíc, pokud klient využívá svůj účet aktivně, neplatí nic za jeho vedení ani běžné služby. Ročně tak ušetří v průměru 1.600 korun,“ uvedl ředitel depozitních produktů Tomáš Veselý.
 
S kartou a účtem od Equa bank ušetří klienti významně nejen v ČR, ale také v zahraničí. Banky zpoplatňují výběr z bankomatu v cizině ve výši 80 – 100 korun + 0,5% z vybírané částky. Výběr v cizině stojí u Equa bank pouhých 9 korun.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.