« Zpět

VYBÍRÁNÍ POPLATKŮ ZA KAŽDOU SLUŽBU JE RETRO

| 4. července 2013 - 11:19 | Zprávy | Účty

Čeští klienti preferují bankovní služby bez poplatků. Většina Čechů si myslí, že banky by měly svým klientům poskytovat některé služby zcela zadarmo. Vyplynulo to z nedávného průzkumu online banky ZUNO. Celkem 73 % dotázaných uvedlo, že banky by neměly vybírat poplatky za všechny nabízené služby, některé by měly být zdarma. Lidé by také od bank uvítali rychlejší vyřizování jejich požadavků, nejlépe online. Chození do banky je pro 34 % Čechů retro.

Průzkum také zjistil, že 40 % Čechů otravuje zdlouhavá byrokracie a papírování při každé změně, kterou chtějí v bankách provést. Obtěžuje je také nesrozumitelný bankovní jazyk, kterým s nimi banky hovoří. Takové chování dnes lidé považují za relikt minulosti. 
 
„Naše nová kampaň Retro je super, ale ne v bankovnictví poukazuje na některé retro věci a způsoby v bankovnictví. Je zajímavé, že mnohé z nich potvrdil i průzkum provedený v České republice a na Slovensku,“ říká Alina Agurida, která průzkum v ZUNO vedla. „V době, kdy se vše dá vyřídit online, lidé už považují placení za služby, které lze vyřídit jedním klikem, jako retro.“
 
I když lze Čechy považovat za poměrně konzervativní bankovní klienty, neznamená to, že by nepřivítali pokrok v bankovních službách. Mají rádi věci, které jsou retro, zejména hudbu, oblékání nebo design. V případě bankovních služeb to však neplatí. 
 
Právě online banka ZUNO je alternativou k tradičním „retro“ bankám. Nabízí nulové nebo velmi nízké poplatky a je dostupná na internetu nebo prostřednictvím mobilního bankovnictví. Klienti si mohou vše zařídit online 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. 
 
“Jednoduše řečeno, koncept smartbankingu pro 21. století bez složitých kroků může učinit podle 51 procent českých respondentů život snazší, kvalitnější a příjemnější,” dodává Alina Agurida
 
Co je podle vás dneska v bankovnictví opravdu retro? (v %)
 
 
Co by banky měly udělat, aby nebyly retro? (v %)
 
 
Průzkum provedla agentura Perfect Crowd v červnu 2013 na vzorku 500 respondentů z České republiky. 

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.