« Zpět

Spořicí účet ING Konto nově založíte do 10 minut a bez jediného papíru

| 7. května 2013 - 10:37 | Zprávy | Účty

Založení spořicího účtu ING Konto přes internet nově zabere jen zhruba deset minut a k jeho aktivaci není nutné vyměnit si s bankou jediný dopis nebo vytisknout jediný papír. Také doba aktivace účtu se významně zkrátila. Celý on-line proces od zadání žádosti až po aktivaci trvá pouhé dva dny. Veškerá komunikace, včetně elektronického podpisu a výměny potřebných dokumentů, probíhá v rámci internetového bankovnictví. Banka nově zavedla do procesu založení spořicího účtu notifikační a autorizační SMS a možnost využívat e-mail.

 

"Naše dosavadní řešení otevíracího procesu ING Konta bylo vyvinuto v roce 2001. V té době se jednalo o velmi inovativní způsob a konkurence nás často kopírovala," uvedl Libor Vaníček, ředitel retailové části ING Bank, a dodal: "V uplynulé dekádě se však technologické možnosti posunuly neuvěřitelným tempem vpřed a my to nemůžeme ignorovat. Rozhodli jsme se proto maximálně zjednodušit a urychlit celý proces založení ING Konta a usnadnit tak práci nejen klientům, ale i zaměstnancům banky. To vše, samozřejmě, za dodržení podmínek maximálního zabezpečení systému, bezpečnosti klientských vkladů i jejich osobních dat."
 
ING Konto je možné si založit on-line, po telefonu nebo osobně na pobočce banky či ING kiosku. Díky odstranění poloviny z dvaceti povinných údajů zabere vyplnění žádosti o založení spořicího účtu na webu maximálně tři minuty. Klientovi se obratem vygeneruje smlouva s číslem účtu, včetně uvítacího dopisu. Sám si následně zvolí zabezpečovací prvky a přihlásí se do internetového bankovnictví, kde smlouvu potvrdí a nahraje potřebné dokumenty k dalšímu zpracování. K aktivaci účtu pak dojde do dvou dnů. "Také při osobním založení účtu na pobočce odpadá nutnost vyplňovat písemný formulář a zaměstnanec pobočky na místě vše zpracuje tak, že klient odchází s číslem účtu a prakticky ještě tentýž den může na své ING Konto odeslat první vklad," upřesňuje Libor Vaníček. "Dříve jsme si v ideálním případě s klientem vyměnili čtyři dopisy a celý proces zabral dva týdny. Nyní je založení ING Konta otázkou jen deseti minut a není nutné pokácet jediný strom," doplňuje.
 
ING Bank se v roce 2001 stala první bankou na českém trhu, která se s ING Kontem začala věnovat kategorii spořicích účtů. Založení a vedení tohoto účtu je zdarma a jeho kvalitu opakovaně potvrzují ocenění v renomovaných soutěžích, jako je například Zlatá koruna.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.