« Zpět

Průzkum mBank: Studenti chtějí účty zadarmo a fungující internetové bankovnictví

| 9. prosince 2013 - 11:01 | Zprávy | Účty

Za nejcennější vlastnost svého bankovního účtu považuje. 61 % českých studentů vedení účtu zdarma. Naopak nejvíce je na bankovních účtech rozčilují nedostatečné funkce v internetovém bankovnictví. Jako problematické hodnotí své internetové bankovnictví 60 % studentů.

Mezi další nejčastěji zmiňované nevýhody patří vysoké úroky při přečerpání účtu – to uvádí 
21 % respondentů – a dále nutnost opakovaně předkládat potvrzení o studiu, které vadí 19,8 % studentů. Vyplynulo to z průzkumu, který mBank realizovala u příležitosti Mezinárodního dne studentstva. Pokud jde o potřebu bankovních poboček, 67% uvádí, že v bankovní pobočce nebyli více než rok.
 
„Největším problém studentských účtů spočívá v tom, že výhodné podmínky platí jen po dobu studia. Pro studenty je dnes lepším řešením založit si běžný účet, který je zdarma napořád,“ komentuje výsledky průzkumu Roman Truhlář, generální ředitel mBank pro ČR a SR. "Na začátku února příštího roku navíc v mBank plánujeme spuštění nového internetového bankovnictví, které bude patřit k tomu nejlepšímu, co lze v současném on-line bankovnictví ve světě dostat. Právě studenti jsou k novinkám a inovacím velmi otevření a proto si troufám tvrdit, že o novou mBank bude mezi studenty zájem,“ dodává Roman Truhlář.
 
Průzkum proběhl mezi studenty vysokých a vyšších odborných škol metodou uzavřených otázek v období od 17. do 29. září. Zúčastnilo se ho 126 respondentů.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.