« Zpět

Návrat do minulosti: čechům se stýská po volném čase a solidaritě

| 19. července 2013 - 14:10 | Zprávy | Účty

Většině Čechů se líbí retro, ale ne ke všem věcem z minulosti by se chtěli vrátit. Téměř 47 % lidí uvedlo, že se rádi nechají inspirovat retrem v módě a designu. Stejné množství lidí v průzkumech online banky ZUNO uvedlo, že jim chybí doba, kdy lidé nebyli tak zaneprázdnění a měli na sebe více času.

Mladší respondenti uvedli, že se jim líbí hudba, móda a design ve stylu retro. U starší generace retro vyvolává pocity nostalgie po starých časech. Lidem chybí především televizní programy, knihy, jídlo a hračky. Až 31 % respondentů si myslí, že život v 80. a 90. letech byl všeobecně jednodušší.
 
„Náš nedávný průzkum ukázal, že až 79 procent Čechů by z 80. a 90. let chtělo zpět zejména větší míru solidarity mezi lidmi,“ říká Alina Agurida zodpovědná za marketing, výzkum a komunikaci banky ZUNO. „To vypovídá o tom, že i když jsou tyto časy dávno pryč, pro většinu Čechů jsou stále velmi důležité.“
 
„To je důvod, proč jsme retro námět použili v naší aktuální kampani Retro je super, ale ne v bankovnictví,“ dodává Alina Agurida.
 
 
 
 
Průzkum provedla agentura Perfect Crowd v červnu 2013 na vzorku 500 respondentů z České republiky. sexlocals
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.