« Zpět

Mobilní eKonto v 1. roce: téměř 45 tisíc klientů, rychlý rozvoj QR plateb i cena pro nejlepší aplikaci

| 21. listopadu 2013 - 12:42 | Zprávy | Účty

Aplikace Raiffeisenbank pro chytré telefony pod názvem Mobilní eKonto přinesla před rokem na český trh řadu unikátních služeb včetně QR platby. Po prvním roce provozu využívá Mobilní eKonto téměř 45 tisíc klientů, kteří přes chytré telefony provedli přes 800 tisíc plateb a získali více než 1500 úvěrů. Mobilní eKonto bylo především díky ojedinělým službám letos vyhlášeno nejlepší finanční aplikací v soutěži Mobilní aplikace roku 2013.

Před rokem spustila Raiffeisenbank svou oceňovanou aplikaci pro chytré telefony nazvanou Mobilní eKonto. „Aplikaci si doposud aktivovalo téměř 45 tisíc klientů, kteří již provedli více než 800 tisíc plateb. Rychlý rozvoj zaznamenávají i QR platby, zhruba 15 % ze všech online plateb již je zaplaceno použitím QR kódu. Naše aplikace rovněž jako první na trhu umí aktivně poskytnout úvěry, klienti přes chytrý telefon získali již více než 1500 půjček,” shrnul vývoj Mobilního eKonta za první rok produktový manažer Vratislav Kříž.
 
Cílem Raiffeisenbank je poskytovat nadstandardní kvalitu služeb a Mobilní eKonto do této strategie plně zapadá, uvedlo na český trh při svém spuštění řadu novinek. Za tuto inovativnost, uživatelskou příjemnost i bezpečnost bylo letos vyhlášeno nejlepší finanční aplikací v soutěži Aplikace roku 2013. „Mobilní eKonto budeme dále rozvíjet. I nadále se budeme zaměřovat především na kvalitu a vysokou bezpečnost. Mobilní eKonto je považováno za nejlépe zabezpečenou aplikaci na trhu, my toto zabezpečení budeme ještě dále rozvíjet a připravujeme funkci, která pomůže ještě lépe chránit přístup klientů do internetového bankovnictví,“ uzavřel Vratislav Kříž.
 
Mobilní eKonto je průkopníkem v oblasti plateb pomocí tzv. QR kódů. „Jsme rádi, že jsme výraznou měrou přispěli k vyvinutí tohoto způsobu plateb, a že se placení QR plateb na trhu dále rozšiřuje,“ uvedl Vratislav Kříž. Majitelé Mobilního eKonta mohou prostřednictvím QR platby zaplatit na více než tisícovce eshopů, které umožňují platby přes platební tlačítko Raiffeisenbank ePlatby. QR kód se rovněž objevuje na fakturách velkých výstavců faktur i v řadě účetních systémů.
 
Kromě QR plateb nabídlo Mobilní eKonto i řadu dalších unikátních funkčností, jako jsou vyhledání nejlepší ceny propojením vyfoceného čárového kódu a údajů ze srovnávače cen Heuréka či geolokační vyhledání nejbližších obchodů, u kterých lze využít věrnostní program Sphere card, který je součástí kreditních karet Raiffeisenbank. Aplikace rovněž jako jediná v ČR umí aktivně poskytnout úvěry.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.