« Zpět

mBank má půl milionu zákazníků. Každoročně ušetří na poplatcích 1 miliardu Kč.

| 16. června 2014 - 8:00 | Zprávy | Účty

mBank, která svým otevřeným přístupem k zákazníkům, transparentností i bezpoplatkovou cenovou politikou mění již od roku 2007 tvář českého bankovnictví, v těchto dnech přivítala půlmiliontého zákazníka. Obsluhuje nyní tolik lidí, jako všechny nové banky, které mBank později následovaly, dohromady.

„Když si spočítám, kolik by tato armáda zákazníků mBank průměrně ušetřila na bankovních poplatcích, kdyby byla s mBank již od počátku, vyjde mi astronomické, byť imaginární číslo 7 miliard Kč*. Ročně by tak klesl výnos z výběru bankovních poplatků v celém sektoru o 1 miliardu Kč. V roce 2007 byla mBank první bezpoplatkovou vlaštovkou, dnes, kdy zákazníci mají na výběr a mohou si bankovní účet změnit v podstatě ze dne na den, může být to číslo signálem pro ty, kteří jsou stále ochotni bankám zbytečné poplatky platit,“ uvedl Patrik Nacher, majitel portálu bankovnipoplatky.com.
 
I přesto, že mBank své zákazníky nezatěžuje zbytečnými poplatky, dokázala díky své úsporné, nízkonákladové strategii v pátém roce působení v ČR (v roce 2012) vykázat poprvé zisk. Ten vloni ztrojnásobila.
 
„Letos zažívá mBank nový dynamický rozvoj. V únoru jsme zákazníkům představili revoluční podobu internetového bankovnictví a původní kytičku jsme vyměnili za svěží nové logo. V květnu jsme zákazníkům nabídli mSpoření, chytrý nástroj, který pomáhá spořit po drobných částkách. A v červnu jsme překročili hranici 500 000 zákazníků.  Inovujeme, rosteme v počtu obsluhovaných zákazníků i kvality služeb. V počtu zbytečných poplatků růst nehodláme,“ řekl Roman Truhlář, generální ředitel mBank.
 
*500 000 (zákazníků) x 7(let) x 170Kč (cca průměr nákladů viz.: http://www.bankovnipoplatky.com/klientsky-index.html) = 7.140.000.000
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.