« Zpět

Expobank CZ spouští službu spoření do zlata s akčním bonusem ve výši 500 Kč

| 7. června 2019 - 12:11 | Zprávy | Účty

Česká Expobank CZ jako zcela první banka v České republice zavádí pro uživatele on-line NEO účtu ve spolupráci s Českou mincovnou Zlaté spoření. Uživatelé účtu si mohou do zlata měsíčně ukládat částku v rozmezí 500 až 7000 korun. Spořit mohou ve formě zlatých mincí či zlatých slitků, které pro investory i běžné spotřebitele představují bezpečný způsob ochrany a zároveň zhodnocení financí. Klienti navíc mají možnost získat vstupní bonus 500 korun ve zlatě, uložit si mince či slitky zdarma v trezorech České mincovny nebo si je nechat doručit přímo do ruky.

Klienti Expobank CZ mohou díky NEO účtu od začátku června využívat Zlaté spoření, tedy měnit své úspory na zlaté mince či slitky dle vlastního výběru. Ty mohou pocházet jak ze světově uznávaných mincoven, tak i z České mincovny, která zdarma zajišťuje jejich bezpečné uložení ve vlastních trezorech. „Uzavření Zlatého spoření je jednoduché a bez zbytečného papírování. K jeho založení prostřednictvím našeho NEO účtu stačí čtyři kroky. Zvolit si měsíční spořicí částku, délku spoření a konkrétní produkt, do kterého se úspory zhmotní, tedy zlaté mince nebo slitky. Uzavření spoření je následně ze strany klienta potvrzeno podpisem pomocí SMS,“ uvádí Kateřina Petko, ředitelka marketingu a komunikace a tisková mluvčí Expobank CZ. „Klienti mají ve svém internetovém bankovnictví absolutní přehled o svém spoření, veškerých platbách i nákupech,“ dodává.

Zlato jako jistota v době krize

Diverzifikace úspor a investic pomocí zlata zajišťuje bezpečné uložení peněz zejména pro období ekonomických krizí, zlato totiž během nich pravidelně zvyšuje svou hodnotu. Představuje tak jednu z nejpohodlnějších a nejstabilnějších možností, jak ochránit a zhodnotit vložené finanční prostředky. „Jsme rádi, že se nám díky NEO účtu daří nabízet klientům smysluplné online produkty pro správu jejich financí. A to přehledně a na jednom místě v intuitivním webovém rozhraní bankovního účtu. Fizz Slots Klienti, kteří si do konce září letošního roku uzavřou Zlaté spoření alespoň na pět let a budou měsíčně spořit minimálně 1500 korun, od nás navíc získají 500 korun ve zlatě jako vstupní bonus,“ doplňuje Kateřina Petko.

Podle dostupných analýz začala během poslední globální ekonomické krize, která vypukla v roce 2007, hodnota zlata strmě růst. Hodnota jednoho kilogramu zlata, která tehdy činila v přepočtu zhruba 400 tisíc korun, vystoupala během pěti let až k 1,1 milionu korun. A kolem milionové hranice se jeho cena za jeden kilogram pohybuje i dnes. Kromě bezpečného uložení peněz a likvidity poskytuje zlato investorům výhodu i v osvobození od DPH, a to v celé Evropské unii. Jako investiční komodita je navíc akceptováno po celém světě.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.