« Zpět

Air Bank snižuje hranici TOP3 garance pro nové klienty na 250 000 Kč

| 5. února 2014 - 13:02 | Zprávy | Účty

Současným klientům podmínky nemění, stále mají TOP3 garanci až do výše 1 mil. Kč. Air Bank oznámila změnu na svém spořicím účtu. Zatímco současných klientů se změna vůbec nedotkne, novým snižuje hranici TOP3 garance na 250 000 korun. Vklady nad touto hranicí bude banka úročit nižší sazbou, která je aktuálně 0,7 %. Změna se týká pouze klientů se smlouvou uzavřenou po 31. lednu 2014. Současným klientům banka podmínky nemění a i nadále mají TOP3 garanci až do výše 1 mil. Kč.

Za dva a čtvrt roku, co je Air Bank na trhu, si ji vybralo přes 220 000 klientů a je nejrychleji rostoucí bankou v České republice. Jen minulý rok otevřela klientům přes 100 000 nových běžných účtů a půjčila klientům přes tři miliardy korun. Kromě toho se zvyšoval i počet nově otevíraných spořicích účtů. Klienti si do dneška v Air Bank uložili přes 40 miliard korun a objem vkladů stále roste.
 
„Máme velkou radost z dosavadního zájmu klientů o všechny naše služby. Ani u spořicího účtu teď nečekáme významný pokles, protože 80 procent nově příchozích klientů si u nás už dnes ukládá méně než 250 000 korun,“ říká Jakub Petřina, ředitel marketingu Air Bank. Air Bank chce dát i novým klientům dost času se na změnu připravit, proto jim bude ještě půl roku úročit i vklady nad 250 000 korun stejně jako stávajícím klientům. Až od 1. srpna 2014 jim bude vyšší zůstatky úročit nižší sazbou, která je aktuálně 0,7 %. Po snížení hranice pro TOP3 garanci Air Bank očekává nižší průměrnou výši vkladů a tím i trochu pomalejší růst celkové výše spravovaných úspor. To bance i do budoucna umožní výhodně zhodnocovat úspory všem svým klientům.
 
Dosavadních klientů Air Bank, kteří přišli do konce ledna 2014, se změna vůbec nijak nedotkne a zůstanou jim stávající podmínky. Vklady na spořicích účtech tak budou mít sazbou TOP3 garance úročeny stále až do výše 1 milionu korun. „Air Bank stavíme na důvěře klientů, proto jim chceme i do budoucna slíbené podmínky zachovat,“ vysvětluje Jakub Petřina.
 
Air Bank se od začátku zaměřuje na klienty s běžnými bankovními potřebami. TOP3 garanci na svém spořicím účtu nabízí již od svého vzniku. Klienti mají díky ní jistotu, že jejich úspory budou vždy úročeny jednou ze tří nejvyšších sazeb na bankovním trhu. V současné době využívá u Air Bank spořicí účet přes 160 000 klientů, většinou jako doplněk k běžnému účtu. Na běžném účtu úročí Air Bank vklady také, a to až do výše 100 000 korun každému, kdo za měsíc alespoň pětkrát zaplatí kartou v libovolné výši.
 
Air Bank svým klientům každý měsíc vyplácí na úrocích přes 40 milionů korun.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.