« Zpět

Air Bank meziročně snížila ztrátu za tři čtvrtletí o 83 % na 66,2 mil. Kč

| 12. listopadu 2013 - 12:32 | Zprávy | Účty

Air Bank se nadále daří meziročně zlepšovat své finanční výsledky. Čistou ztrátu za prvních devět měsíců snížila z loňských 398,2 milionu Kč na letošních 66,2 milionu Kč. Meziročně je to o 83 % lepší výsledek. Do zisku se Air Bank plánuje dostat v roce 2015, ve čtvrtém roce od vstupu na trh.

Air Bank byla v dosavadním průběhu roku 2013 obchodně velmi úspěšná. Počet klientů k 30. září 2013 meziročně vzrostl o 185 % na více než 186 tisíc, objem vkladů klientů meziročně narostl o 77 % na 44 miliard Kč.
 
„Důležitým faktorem pro budoucí ziskovost banky je úspěšný start poskytování spotřebitelských úvěrů, které Air Bank spustila v říjnu 2012. Od ledna do konce září letošního roku jsme retailovým zákazníkům poskytli úvěry v objemu 1,9 miliardy korun,“ řekl Pavel Pfauser, finanční ředitel ve společnosti Air Bank.
 
K rychlému růstu poskytnutých úvěrů pomohla i nová služba refinancování, kterou Air Bank spustila na začátku letošního července. Na přelomu roku plánuje Air Bank rozšířit svou nabídku úvěrů také o konsolidaci více úvěrů do jednoho.
 
Vedle rostoucích výnosů ze spotřebitelských úvěrů přispěly k výraznému snížení ztráty banky především výnosy z dluhopisového portfolia banky a z prostředků umístěných v rámci skupiny PPF. Čisté provozní výnosy banky se tak zvýšily oproti stejnému období loni téměř stonásobně na 549 milionů Kč.
 
Přestože Air Bank rychle rostla, nabírala další zaměstnance a otevřela i několik nových poboček, její provozní náklady se meziročně zvýšily jen o 24 % na 614 milionů Kč.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.