« Zpět

Air Bank hlásí, jaké účty v září a v říjnu září a čí hvězda pohasla

| 23. října 2014 - 13:43 | Zprávy | Účty

Air Bank porovnala sazby ve světě spořicích účtů ostatních bank a jasně podle ní přední příčku vede Sberbank s úrokem 1,63 % ročně. Druhé místo získala Air Bank společně s Expobank. Expobank je nedávno přejmenovaná LBBW bank, která změnila jméno společně se svým vlastníkem. Třetí příčka patří hned třem bankám. O bronz se dělí Equa Bank, Poštovní spořitelna a Wüstenrot.

Naopak jas spořicího účtu pohasl u banky Waldviertler Sparkasse, která s úrokem zatřásla a snížila ho z 1,27 % na 0,45 %. K pohaslým účtům patří také spořicí účet Prima od UniCredit Bank, jehož úročení u vkladů do 499 999 Kč kleslo z 0,6 % na 0,5 % ročně. Banka zároveň snížila i úrok na spořicím účtu Unikátní spoření PLUS pro zůstatky od 200 000 Kč, a to z 0,4 % na 0,3 % ročně.
 
Pohasla i hvězda Spořicího účtu s prémií u ČSOB. Přesně jde o pokles z 0,4 % na 0,2 % ročně. Úrok na Spořicím účtu této banky nicméně zůstává stejný, 0,55 %.
 
Novinka
Novinku Air Bank hlásí i co se týče spořicího účtu od Komerční banky. Nově do srovnání zařazuje Spořicí konto Bonus Invest s úrokem 0,3 %, který splňuje podmínky TOP3 garance, a bude ho proto v přehledu sledovat místo dosavadního Spořicího konta Bonus se sazbou 0,1 %.
Air Bank se zmiňuje o spořicím účtu mBank, který je mimo výseč jejího srovnání, ale jde o spořicí účet. Banka od 1. října snížila úročení účtu eMax Plus pro vklady do 100 000 Kč z 1,4 % na 1,2 % ročně.
 
Celý žebříček si můžete prohlédnout, zde
 
Porovnejte si nabídku spořicích účtů, zde
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.