« Zpět

1. kolo ankety o Nejabsurdnější bankovní poplatek 2013 – zatím těsně vede poplatek za vedení úvěru

| 12. prosince 2013 - 14:12 | Zprávy | Účty

Anketa o Nejabsurdnější bankovní poplatek 2013 je v plném proudu. Přesněji řečeno, v plném proudu je první kolo, v němž čtenářky a čtenáři až do konce ledna budou vybírat 5 finálovým poplatků, které si to v únorovém finále rozdají o TOP největší bankovní absurditu 2013.

Do hlasování se zatím zapojilo 8634 čtenářek a čtenářů. Na prvním místě se aktuálně a velmi těsně drží poplatek za vedení úvěru (hypoteční věr, spotřebitelský úvěr, úvěr ke stavebnímu spoření), pro který hlasovalo prozatím necelých 15 procent respondentů (1277 hlasů). Kdo by čekal, že se – vlivem soudních sporů iniciativ s bankami - jedná o jasného favorita, byl by překvapen druhým místem, na němž se ve velmi  těsném závěsu drží poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou (1238 hlasů). 
 
Na třetím místě, již s větším odstupem, boduje poplatek za autorizační SMS (9,59 %, 828 hlasů). Pořadí hlasování 15 nominovaných poplatků zatím uzavírají „poplatek za vedení účtu, který je v exekuci“ (1,66 % hlasů) a také „poplatek za vyčíslení zůstatku úvěru (hypotéky)“ (1,64 % hlasů). „Letos poprvé je hlasování opravdu vyrovnané a minulé absurdní poplatky to nemají tak jisté. Jedinou jistotou je zatím přední umístění (aktuálně těsně první místo) minule druhého poplatku, který je předmětem soudních sporů. Uvidíme, jak se jeho pozice upevní po podání ústavní stížnosti“, dodává majitele serveru www.bankovnipoplatky.com Patrik Nacher.
Kompletní pořadí (průběžný stav) je uvedeno v následující tabulce.
 
Tabulka: Průběžné pořadí 1. kola ankety o Nejabsurdnější bankovní poplatek 2013
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.