« Zpět

Týden finančního vzdělávání Global Money Week proběhne 20. až 26. března

| 16. února 2023 - 11:00 | Zprávy

I letos se Česko společně s více než sto dalšími zeměmi světa už posedmé zapojí do mezinárodní iniciativy Global Money Week (GMW). Cílem této tradiční celosvětové kampaně Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OECD) je bojovat proti chudobě, podporovat finanční gramotnost a šířit osvětu v oblasti finanční prosperity napříč generacemi.

Akci svou záštitou tradičně podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Česká národní banka, národním koordinátorem akce je Ministerstvo financí a hlavními organizátory společnosti EFPA ČRyourchance o.p.s. Do organizace letošního ročníku se zapojila také Nadace České spořitelny.

Smyslem celosvětové iniciativy GMW je zvýšit povědomí o finančním vzdělávání a zdravých finančních návycích. „Kromě interaktivních přednášek, školení, webinářů a setkání s podnikateli a odborníky z praxe, které budou probíhat na školách a v dětských domovech. Letos se vrátíme k živé akci s herci a youtubery, těšit se na všechny můžeme 11. března v Centru Černý Most“, upřesňuje Jana Merunková, ředitelka yourchance o.p.s.

 

Letošní ročník je zaměřen na kompetence pro finanční zdraví,“ doplňuje prezidentka a  spoluzakladatelka EFPA ČR Marta Gellová a dodává, že „pro všechny, kdo se do GMW zapojí, budou k dispozici metodické materiály pro projektové dny na různá finanční témata, jako jsou rodinné finance, finanční cíle či základy investování, a tradičně budou do programu zařazeny také oblíbené soutěže finanční gramotnosti a simulační hry“.

„Stejně jako v životosprávě a péči o zdraví platí, že prevence je levnější a účinnější, než  léčba následků nemoci. V oblasti financí jsou nástrojem prevence finanční kompetence, které nám pomáhají efektivně spravovat finance naší domácnosti, vybrat si správné finanční produkty nebo uplatňovat naše spotřebitelská práva. A právě na rozvíjení finančních kompetencí je zaměřen v pořadí už sedmý ročník Global Money Week,“ říká ministr financí Zbyněk Stanjura.

Proběhlé aktivity zhodnotí závěrečná odborná konference s názvem Kompetence pro finanční zdraví, která proběhne dne 31. 3. 2023 v Kongresovém centru České národní banky.

Neváhejte a zapojte se! Na stránkách hlavních organizátorů yourchance a EFPA ČR můžete registrovat svou školu nebo rozšířit řady pořadatelů pro setkání s odborníky z praxe.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.