« Zpět

Stavební spořitelna Wüstenrot nabízí úrok z vkladů tři procenta

| 7. listopadu 2011 - 10:53 | Zprávy | Stavební spoření

Stavební spořitelna Wüstenrot nabídla v těchto dnech klientům, kteří nově uzavřou smlouvu o stavebním spoření, velmi atraktivní úrok tři procenta ročně. Právu to sdělila tisková mluvčí Kateřina Bílá. Tento úrok byl stavebními spořitelnami běžně poskytován do konce roku 2003, pak došlo k poklesu na dvě procenta. 

Stavební spořitelna Wüstenrot nabídla v těchto dnech klientům, kteří nově uzavřou smlouvu o stavebním spoření, velmi atraktivní úrok tři procenta ročně. Právu to sdělila tisková mluvčí Kateřina Bílá.
Tento úrok byl stavebními spořitelnami běžně poskytován do konce roku 2003, pak došlo k poklesu na dvě procenta. Pouze Wüstenrot nabízel vyšší úrok, a to do konce října 2,5 procenta. Zvýšením na tři procenta tak Wüstenrot svou nabídku ještě podstatně zlepšil.
Zvýšení je formulováno jako „mimořádná podzimní nabídka“, takže může jít o časově omezenou akci.
„Sazba s úspěchem konkuruje jiným finančním produktům určeným k dlouhodobému uložení peněz,“ hodnotí nabídku Pavel Vaněk, generální ředitel a předseda společnosti Wüstenrot.
Výnos vkladů navíc zvyšuje státní podpora až 2000 korun ročně. „Zhodnocení vkladů tak při šestiletém spoření dosahuje ročně v průměru až 5,95 procenta,“ uvedla Bílá.
Nabídka nemá žádné omezující podmínky a platí pro všechny produkty této stavební spořitelny.
Uvedený úrok tři procenta ročně je hrubý, protože výnosy z vkladů a ze státní podpory jsou od letošního roku v důsledku zásahu vlády již zdaňovány, a to sazbou 15 procent. Daň sráží přímo spořitelny na konci každého kalendářního roku nebo při výplatě peněz.
Pro srovnání: nedávno prodávané pětileté státní dluhopisy měly průměrný úrok asi 3,1 procenta. Zde ale jde o čistý výnos. Stavební spoření má ale zase navíc státní podporu až 2000 korun ročně, na druhou stranu minimální doba spoření je šest let.
Wüstenrot kromě toho vyřídí zdarma všechny žádosti o překlenovací úvěry podané do 20. prosince. O překlenovací úvěr lze požádat současně s uzavřením smlouvy o stavebním spoření, úvěr je poskytnut bez akontace.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.