« Zpět

Stavební spoření pro děti: Proč ho sjednat a jaké zvýhodnění spořitelny dětem nabízí?

| 19. června 2018 - 10:48 | Zprávy | Stavební spoření

Stavební spořitelny vidí velký potenciál v dětských klientech, a tak lákají rodiče na zvýhodněné stavební spoření pro jejich ratolesti. Některé spořitelny nabízí nulový počáteční poplatek, jiné vysoké zhodnocení a jsou i takové spořitelny, které ke spořicímu produktu přihodí dárek navíc. Jaké konkrétní výhody dětské stavebko přináší a proč by rodiče neměli na spoření pro nejmenší zapomínat?

Většina rodičů chce dětem vstup do dospělosti ulehčit, a tak jim spoří na dobré vzdělání i vlastní bydlení. Mnoho rodičů vybírá různé spořicí produkty a snaží se spoření navzájem vhodně kombinovat, aby byl výnos pro děti co největší. Často tak volí spořicí účet, termínovaný vklad, podílové fondy a stavební spoření.

A právě poslední zmiňovaný spořicí produkt je aktuálně na špici popularity. Rodiče o něj mají zájem a stavební spořitelny ho pro jejich ratolesti zatraktivňují.

Stavební spoření je v oblibě díky své konzervativnosti. Produkt je bezpečný a navíc státem podporovaný. Každý rok má ten, kdo se stavebkem řádně spoří, nárok na státní příspěvek, který činí 10 % z roční úložky, maximálně na 2 000 Kč. K tomu jsou navíc peníze na stavebním spoření zhodnocovány úrokovou sazbou, kterou si spořitelny stanovují podle svého.

Na co stavební spořitelny lákají nové dětské klienty?

Co jednotlivé stavební spořitelny konkrétně nabízí rodičům, kteří sjednají stavební spoření svým dětem?

  • Nižší nebo nulový poplatek za uzavření nové smlouvy

Zdarma sjednat stavební spoření s cílovou částkou do 200 000 Kč dětem do 6 let mohou rodiče u Českomoravské stavební spořitelny. Ti, kteří si stanoví vyšší cílovou částku, získají slevu 2 000 Kč.

Stejně tak uzavření nové smlouvy bez poplatku nabízí Modrá pyramida stavební spořitelny. Zvýhodněná akce platí jen pro děti do 10 let a pro cílovou částku 150 000 Kč. Mladí ve věku 11 až 21 let mohou využít 50% slevy.

Do třetice všeho dobrého je možné sjednat stavební spoření s nulovým poplatkem u Wüstenrot stavební spořitelny. Zapotřebí je ale splnit dvě podmínky, a to věk klienta do 23 let a cílová částka 150 000 Kč, nebo 300 000 Kč.

  • Vyšší úrok pro vyšší výnos

Raiffeisen stavební spořitelna přišla se speciální nabídkou, která je určena dětem a mladým lidem do 25 let. Noví klienti, kteří využijí výhodný tarif od spořitelny, získají úrokovou sazbu 1,5 %, a to nejméně na dobu 6 let.

  • Dárky pro děti a teenagery i zvýhodněná cena

Stavební spořitelna České spořitelny láká rodiče i děti na stavební spoření za zvýhodněný poplatek 495 Kč. Tato jednotná částka platí pro cílovou částku až 400 000 Kč a pro sjednání online. K nové smlouvě navíc náleží dárek v podobě noční LED lampičky nebo powerbanky.

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.