« Zpět

Oblíbenost stavebního spoření stále stoupá

26. července 2016 - 15:01 | Zprávy | Stavební spoření

Více než 35 % respondentů považuje v současné době za zajímavé sjednat si stavební spoření. Zájem o stavební spoření tak opět roste, především díky zhodnocení, které je mezi zajištěnými produkty nejvyšší na trhu.

Podle aktuálního průzkumu společnosti IBRS pro Českomoravskou stavební spořitelnu (ČMSS) považuje více než třetina obyvatel České republiky stavební spoření za lákavý produkt. „Data potvrzují oživení zájmu o stavební spoření, klienti se přesvědčili, že mezi zajištěnými produkty nenajdou vhodnější zhodnocení svých úspor,“ uvádí místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

Zatímco v aktuálním průzkumu je stavební spoření zajímavé pro 35 % respondentů, v loňském roce na stejnou otázku odpovědělo pozitivně jen 28 % dotázaných a např. na konci roku 2011 (těsně před přijetím zákonných úprav) označilo stavební spoření za zajímavý produkt jen 19 % dotázaných. „Důvěra ve stavební spoření opět roste, potvrzují to i naše prodejní čísla. Za první pololetí jsme uzavřeli přes 117 tisíc nových smluv, což je meziročně o 20 procent více,“ dodal Manfred Koller.

Z průzkumu dále vyplynulo, že stavební spoření je nejvíce zajímavé pro respondenty ve věku 30 až 49 let s průměrnými příjmy.  Za největší lákadla systému považují výhodný spořicí úrok, státní podporu a možnost zajímavých úvěrů na bydlení. „Pro konzervativního klienta hledajícího jistotu znamená stavební spoření bezpečný přístav, zvláště v době kolísavých finančních a akciových trhů. I po letních změnách klientům umožníme dosáhnout výnosu až 3,2 %, což je mezi zajištěnými produkty jednoznačně nejvíce,“ uzavřel Manfred Koller.

IBRS průzkum uskutečnila na vzorku 1000 respondentů ve 2. čtvrtletí letošního roku.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.