« Zpět

Co nabízejí spořitelny k Vánocům

| 22. listopadu 2011 - 12:09 | Zprávy | Stavební spoření

Před pár lety zahrnovaly stavební spořitelny nové klienty hrníčky, osuškami a hračkami. Dnes dává věcný dárek jen Buřinka, ostatní nabízejí spíš levné úvěry a vyšší zhodnocení. 
 

Před pár lety zahrnovaly stavební spořitelny nové klienty hrníčky, osuškami a hračkami. Dnes dává věcný dárek jen Buřinka, ostatní nabízejí spíš levné úvěry a vyšší zhodnocení.
Raiffeisenbank
NIŽŠÍ ÚROKY Z ÚVĚRU Do konce roku prodloužila nabídku snížených úroků u překlenovacích úvěrů na bydlení Nízká hyposplátka a Horizont. Úrokovou sazbu 4 nebo 3,9 procenta ročně může klient získat pro úvěry zajištěné nemovitostí a nově navíc nebude platit za uzavření smlouvy.
Minimální výše úvěru je v tom případě 300 000 korun a je potřeba mít na účtu naspořeno alespoň 10 procent vlastních prostředků.
PRÉMIE Pro konec roku platí nabídka Turbo spoření. Výhoda je v možnosti získat zvláštní prémii a slevu na poplatku za uzavření smlouvy až 1 000 korun. Prémii určuje stav zůstatku na účtu – čím vyšší, tím větší odměna. Kdo má na účtu zůstatek mezi 20 a 50 tisíci, získá ročně stokorunu, kdo mezi 50 a 100 tisíci, dostane 300 korun.
Maximální pětistovkovou prémii získáte, pokud na účtu leží 100 000 korun a více. Jestliže klient potřebuje použít své úspory ještě před ukončením vázací doby (šest let), na tuto prémii neztrácí nárok.
POJIŠTĚNÍ Novinkou je mimořádný bonus – ke každé smlouvě (v oblasti spoření i úvěrů) uzavřené do 31. prosince 2011 dostane klient navíc pojištění pobytu v nemocnici na jeden rok zdarma. Pojištění je v hodnotě 500 korun, výši denní dávky vypočte pojišťovna podle věku a pohlaví klienta. Například muž ve věku 26 až 30 let má nárok na dávku 140 korun denně, žena mezi 41 a 45 lety na stokorunu denně. Pozor, platí, jen když uzavřete smlouvu u zástupce Raiffeisen SS, ne přes internet nebo u makléře.
Modrá pyramida
VYŠŠÍ ZHODNOCENÍ Do 31. ledna 2012 běží nabídka Moudré spoření 2 % + 2 % + prémie 2 000 Kč.
K běžným dvěma procentům úroku ročně Modrá pyramida nabízí další zvýhodnění v podobě dodatečného úroku ve výši dvou procent. Těmito dvěma procenty navíc se zhodnotí peníze, které na konto pošlete do čtyř měsíců po uzavření smlouvy, a vyšší zhodnocení platí po dobu jednoho roku.
PRÉMIE Částka 2 000 korun náleží klientům, kteří do konce ledna 2012 uzavřou smlouvu s maximální cílovou částkou 1 000 000 korun a vloží na svůj účet stavebního spoření minimálně 10 000 korun.
Buřinka
DÁREK Klienti, kteří do 31. prosince 2011 uzavřou smlouvu o stavebním spoření nebo úvěrovou smlouvu, obdrží jako dárek značkovou tašku Puma. Smlouvy mohou klienti uzavřít na kterékoliv pobočce České spořitelny nebo u jejích finančních poradců. Tato akce se vztahuje i na smlouvy uzavřené přes www.burinka.cz. Nabídka platí do vyčerpání zásob.
Liška
SMLOUVA ZDARMA + PRÉMIE Kdo uzavře do konce roku první smlouvu u Lišky a do konce ledna zaplatí poplatek za uzavření smlouvy, má nárok na jeho vrácení (maximálně 2 000 korun). Poplatek bude připsán v únoru 2012 na smlouvu stavebního spoření. Kdo bude šest měsíců pravidelně spořit 0,5 procenta cílové částky, dostane 10 procent z vložené sumy zpět jako prémii, nejvýše 1 000 korun. Nutné je pravidelné spoření – nelze jednorázově předplatit.
BONUSOVÝ VKLAD OD LIŠKY Pokud vložíte na smlouvu do čtyř měsíců od jejího uzavření minimálně 50 000 korun, získáte bonus jedno procento z této částky (u vkladů nad 100 000 korun 1,1 procenta). Navíc nebudete dva roky platit poplatky za vedení účtu. Podmínkou je, že nebudete dva roky na smlouvě dělat žádné změny ani žádat o překlenovací úvěr.
PRÉMIE Těm, kdo si ve stejný den sjednají (či navýší) smlouvu o stavebním spoření a současně smlouvu o penzijním připojištění, náleží prémie na zaplacení poplatku za uzavření smlouvy (navýšení cílové částky), ta může být až 2 000 korun. Podmínkou je zaplacení poplatku do konce ledna a uložení dvou vkladů na účet stavebního spoření.
Pozor, navýšení cílové částky je možné jen u smluv z roku 2006 a starších.
PŘEKLENOVACÍ ÚVĚRY Spořitelna zvýhodnila sazby u překlenovacích úvěrů Topkredit, Topkredit plus a Tophypo. Nabídka platí do 30. listopadu 2011. Úroková sazba začíná na 3,9 procenta, to se týká například úvěru Topkredit na dva miliony korun a více.
Wüstenrot
ZVÝŠENÁ ÚROKOVÁ SAZBA Úroková sazba z úspor stavebního spoření u nově sjednaných smluv (pro fyzické osoby) je u Wüstenrot zvýšena na tři procenta ročně. To je v současné době nejvyšší úrok z vkladů na trhu, který je garantován po celou dobu spoření. Zhodnocení vkladů tak při šestiletém spoření dosahuje ročně v průměru 5,95 procenta.
PŘEKLENOVACÍ ÚVĚR ZDARMA Všechny žádosti o překlenovací úvěr podané do 20. prosince letošního roku vyřizuje Wüstenrot zdarma. Klient neplatí za zpracování a poskytnutí úvěru, a ušetří tak až 15 000 korun; u právnických osob může být úspora až 30 000 korun.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.