« Zpět

Češi věří v budoucnost „stavebka“, roste zájem o spoření pro děti

| 26. srpna 2014 - 12:17 | Zprávy | Stavební spoření

Budoucnost stavebního spoření vidí lidé optimisticky. Vyplývá to z výzkumů ČMSS zpracovaných společností Ipsos, podle kterých si 68 % lidí myslí, že stavební spoření má v ČR budoucnost. Jejich nadšení potvrzuje i fakt, že pětina z nich jako důvod spoření uvádí zajištění dětí a vnoučat.

Důvěru stavební spoření získává u mladých i starších. U nejmladších dospělých dosahuje až k 80 %. Postupně sice víra mírně klesá, ale i ve skupině nad 60 let se pohybuje nad slušnými 60 %.
 
Není tedy divné, že kromě spoření pro svoji osobní potřebu se lidé snaží využít výhodný produkt i pro své děti. Pětina lidí přiznává, že hlavní účel, kvůli kterému „stavebko“ mají, je právě zhodnocení peněz pro své potomky. Jen Českomoravská stavební spořitelna za první pololetí 2014 podepsala 2.925 nových smluv klientů do 1 roku od narození. Meziročně tak jde o 41 % nárůst.
 
Potvrzuje to jen trend obliby stavebního spoření u rodičů, kteří myslí na budoucnost svých dětí.
„Stále zůstáváme jednou z nejzajímavějších a nejbezpečnějších forem spoření pro děti a mladé lidi,“ potvrzuje zájem Manfred Koller, člen představenstva zodpovědný za obchod a marketing. Českomoravské stavební spořitelny.
 
V roce 2013 se v České republice narodilo 106 751 dětí (zdroj: ČSÚ). Stavební spoření je pro mnohé z nich nejen vhodnou formou spoření, ale v budoucnu také jednoduchou cestou k financování prvního bydlení. „Lidem do 30 let jsme jen v posledním půlroce poskytli úvěry za 3,4 miliard korun,“ potvrzuje trend Manfred Koller.
 
Pozn. Průzkum provedly společnosti IPSOS a IBRS v lednu a květnu 2014 na vzorku 1248 a 1000 respondentů.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.