« Zpět

Slavia pojišťovna představuje novinku. Pojištění elektrických koloběžek

8. června 2022 - 9:00 | Zprávy

S tím, jak se zvyšují denní teploty i ceny za benzín a naftu, stanou se běžným dopravním prostředkem pro řadu lidí ve městech elektrokoloběžky. Jenom v Praze už je jich v provozu přes dva tisíce. Jejich pronájem je jednoduchý, levný, a kdo je využívá, dopravuje se po městě rychle. Protože však i tyto stroje dokáží svému okolí způsobit škodu, rozhodla se Slavia pojišťovna jejich řidičům poskytovat odpovědnostní pojištění. Buď zdarma, nebo za korunu denně.

 

„V našem produktu Šťastný domov máme zbrusu nové riziko Pojištění odpovědnosti
z provozu kol a koloběžek,“ vysvětluje produktová manažerka Slavia pojišťovny Jana Pejsarová. Vztahuje se i na koloběžky, které se s příchodem jara stávají viditelnější. Kdo si je od letošního roku vypůjčí s odpovědnostním pojištěním od Slavie, nemusí se bát, že by škodu, kterou na nich způsobí svému okolí, musel zaplatit z vlastní kapsy.

„Každý, kdo u nás má sjednané pojištění občanské odpovědnosti, lidově nazývané „pojistka na blbost“ s pojistnou částkou vyšší než 10 milionů korun, dostává od Slavia pojišťovny tuto novinku zdarma. A kdo si ji zvolí samostatně, nebo v rámci jiné kombinace, zaplatí za celý rok necelé čtyři stovky. Konkrétně 399 korun. Jinak řečeno, denně takové pojištění přijde přibližně na jednu korunu,“ dodává Pejsarová.

Pojištění odpovědnosti z provozu jízdních kol a koloběžek se týká jednostopých dopravních prostředků, které jsou vybaveny přídavným elektrickým motorem s maximálním výkonem
do 250 W a dosahují rychlosti do 25 km/hodinu. Pojištění se vztahuje na území celého světa a Slavia pojišťovna jej poskytuje bez spoluúčasti.
 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.