« Zpět

Rozpočet vidím pozitivněji! Ministryně financí na setkání Zlaté koruny

| 13. listopadu 2018 - 16:06 | Zprávy

Ve středu 7. listopadu proběhl večerní Diskusní stůl Zlaté koruny. Hlavní hostem byla ministryně financí Alena Schillerová, která se zástupci finančních společností, velkých podniků a organizací diskutovala o rozpočtu České republiky, navrhovaných daňových i nedaňových změnách legislativy i o tom, jak chápe svoji úlohu strážce státních peněz.

Pozvání Pavla Doležala, zakladatele a ředitele Zlaté koruny, k Diskusnímu stolu přijala první žena ve funkci ministra financí a dle Forbesu třetí nejvlivnější žena České republiky v roce 2018 Alena Schillerová. Večer byl příjemným setkáním, kde měli hosté možnost otevřeně diskutovat aktuální ekonomicko-společenská témata. Setkat se s paní ministryní přišlo 28 představitelů vedení zejména z finančních společností, ale i kapacity vysokých škol a odborných organizací v České republice.

Jeden z nejvíce probíraných bodů současnosti je navrhovaný rozpočet pro rok 2019. Paní ministryně představila jednotlivé položky a zdůvodnila, proč jej navrhla v takovém objemu a podobě. Uvedla také, že očekává výsledek v pozitivnějších číslech. Také v letošním roce by měl státní rozpočet, jehož schodek byl původně naplánován na 50 mld. Kč, skončit podle Aleny Schillerové nejhůře jako vyrovnaný.

Hosté uvítali otevřenost a pozitivní atmosféru a shodli se na nutnosti hledat společné řešení problematických bodů české ekonomiky. Spojenou nádobou výkonu ekonomiky je nezaměstnanost, na jejíž současný stav má ministryně jasný pohled: „Máme rekordně nízkou nezaměstnanost, dnes u nás nepracuje jen ten, kdo pracovat nemůže, nebo nikdy nebude.“ Ministryně Schillerová se nebála otevřeně reagovat na přímé dotazy. Například jasně dala najevo, že nestojí o zavedení sektorové daně a naopak projevila pozitivní postoj k nutnosti řešení problémů české společnosti s důchody i bydlením. Hosty opakovaně vyzvala, aby se nebáli obrátit se na ministerstvo s ekonomickými problémy, které v české společnosti vnímají. Сам сайт выглядит интересно, среди основных разделов выделяется только тотализатор и киберспорт, который вынесен в отдельную рубрику фонбет Перед созданием учётной записи на сайте пользователь должен посетить один из офисов БК (при себе иметь паспорт). O posledním zmíněném tématu bude paní ministryně více diskutovat na další události Zlaté koruny. 11. prosince proběhne Fórum Zlaté koruny právě na téma bydlení. Nad Fórem převzala ministryně financí záštitu a spolu s dalšími hosty bude hledat řešení krize bydlení.

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.