« Zpět

Projekt Řiďte s rozumem přináší edukativní videa na téma bezpečného chování na silnicích

| 24. listopadu 2020 - 15:00 | Zprávy

Kooperativa připravila internetové stránky www.ridtesrozumem.cz, kde zájemci najdou 40 spotů na téma bezpečného chování za volantem, na kole i na přechodu. Videa jsou vhodná pro všechny účastníky silničního provozu – motoristy, cyklisty i chodce. Projekt „Řiďte s rozumem“ vznikl ve spolupráci Platformy Vize 0, České televize a Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezídia ČR.

V Kooperativě pracujeme prostřednictvím Platformy VIZE 0 na zvyšování bezpečnosti na českých silnicích. Naším cílem je snížení počtu úmrtí a vážných zranění při dopravních nehodách. Naší vizí je nula mrtvých a těžce zraněných. Proto jsme se rozhodli podpořit výrobu edukativních videí, která upozorňují na rizikové situace na silnicích,“ představuje další z realizovaných projektů Milan Medek, CSR manažer v pojišťovně Kooperativa.    

V rámci projektu jsme se rozhodli vytvořit sérii naučných spotů určených široké veřejnosti. Témata jednotlivých spotů jsme vytipovali na základě analýzy nejčastějších příčin dopravních nehod. Během roku 2019 tak vzniklo celkem 40 spotů, každý o délce 2 minuty, které odvysílala Česká televize. V současné době jsme se je rozhodli uvolnit pro širokou veřejnost, které jsou k dispozici zdarma,“ vysvětluje vznik naučných spotů Roman Budský, předseda expertní rady Platformy VIZE 0.   

Spoty jsou ke stažení na microsite pojišťovny Kooperativa www.ridtesrozumem.cz, dále na stránkách České televize www.ivysilani.cz nebo na webovém portálu Platformy VIZE 0. Každý spot je doplněn stručným textem výstižně rozvíjejícím příslušné téma. Kooperativa i Platforma VIZE 0 budou spoty i doprovodný materiál využívat k edukačním účelům. Zároveň je mohou využít například i autoškoly a školicí střediska řidičů, policisté, strážníci, a samozřejmě také učitelé a lektoři dopravní výchovy dětí a mládeže ve školách.  

Videospoty realizovala Česká televize. Odborné podklady připravila Platforma VIZE 0, která také s Českou televizí spolupracovala na tvorbě jednotlivých scénářů. Příběhy reflektují skutečnost, že k většině nehod dochází na základě neznalosti a nezkušenosti. Hlavními výrazovými prvky pořadu jsou atraktivní kamerové snímání, výrazná 3D grafika, efektová výbava, filmové a počítačové triky a hlasová podmanivost.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.