« Zpět

POZVÁNKA: Evropa na rozcestí: Migrační krize

| 24. listopadu 2015 - 12:13 | Zprávy

Do Evropy se valí čím dál tím více a více běženců a to hlavně ze Sýrie. Jedná se o uprchlíky v pravém slova smyslu nebo jsou to jen ekonomičtí migranti? Jak to ovlivní Evropu, může padnout Schengen? Evropa stojí před osudovou událostí, dostala se do pozice, ve které ještě nikdy nebyla. Studentské sdružení Roklen College Vás zve na diskusi pod záštitou pana Adolfa Beznosky a Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze na téma uprchlické krize.

Akce se uskuteční 2. prosince od 19:40 na Vysoké škole ekonomické v Praze, místnost RB101.

Diskusi bude moderovat Daniela Drtinová.

Programu se zúčastní:

Adolf Beznoska

Absolvoval Podnikohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické. Aktuálně zastává pozici poslance Parlamentu ČR a předsedy stálé komise pro kontrolu činnosti Finančního analytického útvaru. V minulosti byl profesionálním hokejistou a později po skončení sportovní kariéry se stal ředitelem Obchodní akademie a Vyšší odborné školy v Mladé Boleslavi. Mezi léty 2006 -2014 zastával pozici náměstka primátora statutárního města Mladá Boleslav. Založil občanské sdružení na pomoc dětem s lehkou mozkovou dysfunkcí – Výr. V současné době je také členem dozorčí rady Fotbalového klubu Mladá Boleslav.

Miroslav Ševčík

Od roku 2010 zastává pozici děkana Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické, kde také vede katedru Hospodářské a sociální politiky. V roce 2013 získal prestižní ocenění Zlaté koruny Nejaktivnější akademik roku. Kromě toho je také ředitelem atletického mítinku Memoriál Josefa Odložila a předseda disciplinární komise Českého atletického svazu.

Daniela Drtinová

Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Profesní kariéru začínala v Tiskové agentuře Arteria. Řadu let působila jako moderátorka v České televizi. V současné době provozuje vlastní projekt DVTV spolu s Martinem Veselovským. Za svou novinářskou práci získala Cenu Karla Havlíčka Borovského (2001).

Karel Janeček

Český miliardář, matematik, pedagog, bojovník proti korupci a mecenáš. Je spolumajitelem (40 %) a předsedou dozorčí rady společnosti RSJ, která se zabývá obchodováním s finančními deriváty. Přednáší finanční matematiku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Je zakladatelem a předsedou správní rady Nadačního fondu proti korupci. Založil také Nadační fond Neuron na podporu vědy a Nadační fond pomoci.

Petr Fiala

Profesor politologie je v současnosti předsedou Občanské demokratické strany a poslancem českého parlamentu. Působil jako ministr školství České republiky, byl rektorem Masarykovy univerzity a předsedou České konference rektorů. Působil v řadě orgánů především v oblasti vzdělávání a výzkumu na vládní a univerzitní úrovni v ČR i v zahraničí. Ve své rozsáhlé vědecké práci se specializuje na srovnávací politologii, vztah náboženství a politiky a evropskou politiku.

Lukáš Houdek

Lukáš Houdek vystudoval romistiku na FFUK v Praze. Několik let vedl časopis Romano voďori, dnes řídí nakladatelství romské literatury KHER. Aktivně se věnuje fotografii, jejímž prostřednictvím reflektuje témata identity, násilí a nenávisti nebo bezpráví. V současné době také působí v organizaci HATEFREE – organizaci podporované Úřadem vlády v ČR, která bojuje proti násilí a nenávisti.

Lukáš Kovanda

Lukáš Kovanda, Ph.D., je hlavní ekonom finanční skupiny Roklen. Přednáší na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde je členem akademické obce Národohospodářské fakulty. Také přednáší na Vysoké škole ekonomie a managementu, působí jako ekonomický expert Platformy pro internetovou ekonomiku a zasedá ve správní radě think-tanku Prague Twenty, jejž dříve vedl z pozice výkonného ředitele. Je autorem řady populárních i odborných ekonomických článků. V minulosti působil jako ekonomický konzultant, dále jako hlavní analytik časopisu Týden a deníku Lidové noviny. Řídil redakci ekonomického týdeníku Profit. Publikoval víc než stovku osobních rozhovorů s předními světovými finančníky a ekonomy včetně mnoha laureátů Nobelovy ceny.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.