« Zpět

UniCredit Leasing nabízí zemědělcům novinku - sezónní splátky

| 8. září 2010 - 10:01 | Zprávy | Podnikatelské úvěry

Čeští zemědělci až dosud čekali na úvěrový produkt, který by respektoval specifika jejich platebního cyklu – na základě sezónních příjmů i sezónní splátky úvěru. Nyní tuto možnost přináší i UniCredit Leasing, česká leasingová jednička. Nový produkt od UniCredit Leasing CreditAgro Sezónní splátky zohledňuje nepravidelnost příjmů zemědělců a umožňuje flexibilně splácet poskytnutý úvěr s ohledem na plánované tržby za sklizeň či průběh čerpání zemědělských dotací.


„V naší úvěrové novince CreditAgro Sezónní splátky jsme zohlednili nepravidelnosti příjmů zemědělců, ať už z odprodané rostlinné či živočišné produkce nebo z inkasa státních dotací. Způsob kalkulace sezónních splátek je maximálně přizpůsoben konkrétní situaci a potřebám daného klienta. Naše společnost umí na základě údajů o objemu a období čerpání dotací či příjmů z tržeb stanovit hodnotu navýšených sezónních splátek a dopočítat výši zbylých splátek úvěru. Totéž je možné i naopak, kdy na základě znalosti platebních možností klienta v průběhu kalendářního roku jsme schopni stanovit výši nepravidelných splátek úvěru. Již prvotní reakce klientů potvrzují, že náš nový úvěrový produkt, kde se splácení pružně přizpůsobuje sezónním finančním možnostem, bude pro zemědělce atraktivním řešením při nákupu nové zemědělské techniky, ale praktické využití tohoto produktu bude jistě daleko širší,“ uvedl Jaroslav Jaroměřský, výkonný ředitel a místopředseda představenstva UniCredit Leasing.
Kromě sezónních splátek je další výhodou nového úvěru od UniCredit Leasing rovněž možnost čerpat podporu z fondu PGRLF a Evropské investiční banky, čímž se zemědělcům mohou výrazně snížit úrokové náklady. Podmínky obou institucí lze vzájemně kombinovat a podle stupně podpory mohou podnikatelé v zemědělství ušetřit až dvě třetiny nákladů na úroky (v závislosti na dotačním programu). Maximální ani minimální výše úvěru CreditAgro Sezónní splátky není omezena. Lhůtu pro splacení úvěru je možné zvolit v rozmezí od jednoho do šesti let.
UniCredit Leasing letos v květnu uvedl na trh další úvěrový produkt určený speciálně pro zemědělce CreditAgro Free, který klientům umožňuje rovněž flexibilitu splátek v podobě mimořádného vkladu resp. opakovaných mimořádných vkladů v libovolné výši (pokrytí splátek v následujícím období) s možností předčasného splacení úvěru, a to bez poplatku.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.