« Zpět

Raiffeisenbank zafinancovala první úspěšný projekt platformy odstartováno

| 15. prosince 2014 - 13:09 | Zprávy | Podnikatelské úvěry

Před čtrnácti dny jsme psali o spuštění nové crowdfundigové platformy www.odstartovano.cz a nyní vydala Raiffeisenbank tiskovou zprávu, podle níž zafinancovala první úspěšný projekt. Stal se jím projekt Pivovaru Malešov „Dobré pivo na každý stůl”, který získal 120 000 korun.

„Odstartovano.cz tak má za sebou velmi úspěšný start, takto velký a rychlý zájem klientů podpořit zajímavé projekty nás velmi těší,” uvedl k tomu produktový manažer Raiffeisenbank Jan Figlovský s tím, že sbírka na tento projekt ještě poběží další měsíc.
 
Odstartováno má i další projekt pro výrobce sedacích batohů Bagobago s cílovou částkou 220 tisíc korun, který se blíží dokončení. Platforma zároveň představila další nové projekty: sbírku na hudební zkušebnu otevřenou pro veřejnost nebo internetový videorekordér. „V tuto chvíli máme připravených dalších více než 10 projektů, které budeme postupně představovat na stránkách odstartovano.cz,“ dodal Jan Figlovský.
 
Raiffeisenbank vytvořila vlastní crowdfundingovou platformu dostupnou na adrese www.odstartovano.cz jako první česká banka. Hlavním důvodem vzniku platformy je podpora začínajících podnikatelů, kteří mají ztížený přístup ke klasickým bankovním úvěrům.
 
Tzv. crowdfunding funguje na principu komunitního financování od drobných investorů, financované částky se pohybují max. v řádu několika stovek tisíců korun. Podnikatel zveřejní na internetové platformě svůj podnikatelský záměr a jeho podporovatelé mu posílají malé částky – odměnou za to jim může být např. přednostní odběr výrobků, různé slevy nebo zážitkové odměny spojené s konkrétním projektem.
 
Důležitá je i rychlost převodu peněz. Podnikatel nemusí čekat na vybranou částku několik týdnů po úspěšném dokončení projektu. Minimální výše požadované získané částky je prozatím stanovena na 50 tisíc korun.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.