« Zpět

ČSOB zvýhodňuje úvěry pro bytová družstva a SVJ

| 17. dubna 2012 - 11:51 | Zprávy | Podnikatelské úvěry

Stát v tomto roce nebude dotacemi podporovat rekonstrukce bytových domů, a proto se ČSOB rozhodla bytovým družstvům a společenstvím vlastníků jednotek vyjít vstříc. Od dubna poskytuje všechny úvěrové produkty bez poplatku za poskytnutí úvěru a bez požadavku na vlastní zdroje žadatele. Tato výhodná nabídka bude platit pro úvěry se smlouvou podepsanou mezi dubnem a prosincem letošního roku.


„Věříme, že nulový poplatek, výhodná úroková sazba, která se nachází pod 4 % p.a., a možnost příspěvku z ČSOB Programu energetických úspor klienty zaujmou a rozhodnou se opravy a rekonstrukce svých bytových domů uskutečnit v tomto roce. Díky výhodným nabídkám se nám rozšiřují možnosti realizování nových obchodů a zvyšuje se počet našich klientů,“ komentuje výhodné úvěry Martin Eyberger, výkonný manažer segmentu Podnikatelé a firmy ČSOB.
Úvěr od ČSOB má ovšem mnoho dalších výhod. Kromě toho, že za poskytnutí úvěru klient nic nezaplatí, banka mu navíc může formou příspěvku vrátit 1 % z výše čerpaného úvěru na jeho účet, pokud investice prokazatelně přinese úsporu energie. To je umožněno díky ČSOB Programu energetických úspor, ze kterého jsou příspěvky vypláceny. O příspěvek nemohou zažádat stávající klienti nebo v případě, že se jedná o refinancování již poskytnutého úvěru.
Členové bytových družstev a společenství vlastníků jednotek by podle odborníků s rekonstrukcemi neměli dlouho čekat. „V nejbližší době se jim dotací od státu zřejmě nedostane, ceny tepla se zvyšují a díky nízké úrokové sazbě je v současnosti ideální doba ke sjednání výhodného úvěru potřebného k rekonstrukci. Kromě toho se příští rok očekává další zvýšení DPH,“ doplňuje Martin Eyberger.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.