« Zpět

Zástupci českých firem navštíví Mongolsko

| 9. září 2016 - 13:53 | Zprávy | Podnikatelé

Země závislá na vývozu nerostných surovin má zájem o zahraniční investice do různorodých odvětví průmyslu za účelem snížení této závislosti.

Představitelé více než 20 tuzemských firem odletí v neděli dopoledne na pět dní do Mongolska jednat o nových zakázkách. Podnikatelskou misi do země Čingischána vede náměstek ministra zahraničních věcí České republiky Miloslav Stašek a viceprezident Hospodářské komory České republiky Bořivoj Minář.

Zástupci firem z oblasti stavebnictví, mezinárodní přepravy, provádění geologického průzkumu, těžby a zpracování rud, záchranných a hasičských systémů, ale i z vývozu obráběcích a tvářecích strojů, investičních fondů nebo pojišťovnictví se setkají se svými protějšky na podnikatelských fórech v Ulánbátaru a třetím největším městě Mongolska Darchanu.

Mise se uskuteční u příležitosti veletrhu Ulánbátar Partnership a je organizována ve spolupráci se Zastupitelským úřadem Ulánbátar a Mongolskou hospodářskou komorou.

Během mise podnikatelé navštíví také municipality a zástupce příslušných ministerstev. Po červnových parlamentních a regionálních volbách jsou totiž vedení provincií obsazena nově zvolenými předsedy zastupitelstev (churalů) a nově jmenovanými guvernéry.

Mongolská ekonomika je závislá na exportu nerostných surovin. V současnosti ale čelí vážným problémům souvisejícím s nízkými cenami komodit a rapidním poklesem přímých zahraničních investic.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.