« Zpět

UniCredit Bank: roste zájem o chorvatské kuny i bezplatné výběry z bankomatů

| 17. června 2014 - 8:14 | Zprávy | Podnikatelé

Nejnovější data od UniCredit Bank potvrzují, že podnikatele v cestovním ruchu čeká dobrá sezóna. Po několika letech ekonomické nejistoty se letos mnohem více českých domácností chystá na dovolenou do zahraničí. Roste zájem o zahraniční měny, u chorvatské kuny meziročně o 44 %. Klienti UniCredit Bank mohou využít jedinečné nabídky U konta s možností bezplatných výběrů z bankomatů kdekoli doma a zejména během letní dovolené v zahraničí. Podmínka pro využívání všech benefitů U konta je jediná – zasílat si na účet alespoň 12 tisíc korun měsíčně. Navíc studenti a mladí do 26 let mohou účet využívat zcela bez finanční podmínky.

„Přichází k nám řada nových klientů, aby si ještě před sezónou letních dovolených zřídili U konto s možností výběrů hotovosti v zahraničí zdarma, ale přesto se před odjezdem ještě zastavují ve směnárně, aby měli po ruce hotové peníze v místní měně,“ uvádí Dijana Hrastovič, ředitelka řízení segmentu retailového bankovnictví v UniCredit Bank. „Standardně se jedná o menší částky na drobnou útratu za taxi, občerstvení na letišti apod. Pro ostatní platby u obchodníků využívají především platební karty,“ dodává Hrastovič.
 
Například v populárním Chorvatsku je k dispozici téměř 5000 bankomatů, více než v Česku. Přibližně pětinu z nich provozuje banka Zagrebačka, která patří do skupiny UniCredit.
 
Po celém světě mají klienti s novým U kontem k dispozici přibližně 2,2 milionu bankomatů. Ti ostatní se staršími typy bankovních účtů mohou zdarma vybírat ze všech bankomatů v rámci sítě UniCredit, kterých je více než 20 tisíc v desítkách zemí Evropy a Asie.
 
Na hotelové rezervace, nákupy letenek či pohonných hmot se vyplatí využít cobrandovanou kreditní kartu – nákupy s ní mohou být v řadě případů levnější a držitel karty má na cestách k dispozici celou řadu dalších užitečných výhod včetně cestovního pojištění.
 
Platby kartou (nejen) v zahraničí jsou stále populárnější, Češi loni platili kreditními či debetními kartami UniCredit Bank v téměř 180 zemích světa, provedli během cest více než 1,1 milionu platebních transakcí (meziročně o pětinu víc) a 142 tisíc výběrů z bankomatů v zahraničí (meziročně o desetinu víc). Banka očekává, že s rozšířením nově nabízených bankovních kont využití platebních karet na cestách dále výrazně poroste.
 
Praktické rady pro cestovatele
Výběry ze všech bankomatů světa můžete mít zadarmo
Vybírat ze zahraničních bankomatů jakýchkoliv bank po celém světě je nyní možné zdarma. Stačí si v UniCredit Bank zřídit účet U konto, ke kterému klienti získají mezinárodní platební kartu a neomezený počet bezplatných výběrů z bankomatů jakýchkoliv bank po celém světě.
 
Pozor na dobu platnosti Vaší karty
Dobu platnosti platební karty doporučujeme zkontrolovat ještě před vycestováním do zahraničí. Pokud Vám platnost karty vyprší během pobytu v zahraničí, jsme schopni vám prostřednictvím našich partnerů vydat náhradní kartu nebo i hotovost, ale tyto kroky jsou zpoplatněné. Předejít takovým nečekaným situacím jde přitom snadno.
 
Rozumně nastavený denní limit
Denní limit platební karty je možné využít i jako bezpečnostní nástroj. Promyslete si, kolik denně platební kartou můžete utratit. O změnu denního limitu je možné požádat přímo v pobočce. Změna je platná následující den.
 
Debetní karta na výběry z bankomatů, kreditka na nákupy
Kreditní karta není vhodná na výběr z bankomatů, protože přeplatíte na poplatcích. Kreditní kartu je vhodné využívat na bezhotovostní transakce a jako garanci při rezervaci hotelového pokoje nebo pronájmu auta. Výhodou je i 45-60denní bezúročné období (podle typu platební karty), během nichž klient čerpá finanční prostředky až do výše úvěrového rámce a ne z vlastního účtu.
 
Pojištění se vyplatí
UniCredit Bank nabízí ke všem platebním kartám cestovní pojištění. Klienti si mohou vybrat z různých balíčků pojištění, které se liší obsahem krytí a délkou nepřetržitého pobytu v zahraničí. Kromě sebe mohou pojistit i své rodinné příslušníky. Lze sjednat také výhodné pojištění zneužití platební karty. Klid a bezpečí na cestách stojí řádově desítky korun.
 
Důležitá čísla uložit do telefonu
Před odjezdem je vhodné poznačit si důležitá čísla. V případě ztráty, odcizení nebo zablokování kreditní nebo debetní karty doporučujeme ihned kontaktovat nonstop infolinku UniCredit Bank. Blokace karty je bez poplatku.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.