« Zpět

Novinky pro firmy a podnikatele: mobilní terminál a čtečka čipových karet do USB

| 3. února 2014 - 11:28 | Zprávy | Podnikatelé

ČSOB od ledna 2014 nabízí podnikatelům novinku – čtečku čipových karet v podobě USB tokenu. V loňském roce zavedla automatické pokladní trezory a přenosný platební terminál pro obchodníky (mPOS). Všechny inovace zjednodušují a zrychlují styk s bankou a přinášejí klientům pohodlnější způsob práce s penězi. Nově nabízený USB token je plnohodnotnou alternativou ke standardním čtečkám čipových karet pro autentizaci a autorizaci v ČSOB Elektronickém bankovnictví. U čtečky klienti ocení především menší rozměry a rychlejší manipulaci, automatické pokladní trezory umožní snížení nákladů a úsporu času. Mobilní terminál, který ČSOB nabízí jako jediná banka na trhu, nabízí funkce běžné pokladny a zároveň zajišťuje datové spojení se zúčtovací bankou.

„Především klienty pracující s notebookem potěší nová čtečka, která se obejde bez kabelu a připojuje se pouze přes USB port. Čtečku využijí například finanční ředitelé a jednatelé firem, kteří v elektronickém bankovnictví podepisují připravené platební dispozice,“ říká Martin Eyberger, výkonný manažer Firemního bankovnictví ČSOB. Se čtečkou přichází i nový typ čipových karet, který je kompatibilní s novými i starými čtečkami. Klienti ČSOB si mohou USB token pořídit v každé pobočce banky společně s čipovou kartou s komerčním a kvalifikovaným certifikátem, které slouží nejen pro autentizaci a autorizaci v elektronickém bankovnictví. Kvalifikovaný certifikát lze využít také pro vytvoření elektronického podpisu pro komunikaci se státní správou a samosprávou, např. při elektronickém podání daňového přiznání apod.
 
„Mobilní terminál (mPOS) usnadní placení Vašim zákazníkům a současně si obchodník urychlí a zjednoduší správu financí,“ popisuje další novinku Roland Katona, manažer Acquiring a e-commerce, ČSOB a Era. Mobilní terminál je zařízení pro akceptaci platebních karet MasterCard a Visa komunikující s chytrým mobilním telefonem či tabletem prostřednictvím bluetooth. Obchodník si do svého telefonu nebo tabletu stáhne aplikaci, která nabízí prostředí a funkce běžné pokladny, a zároveň zajistí přes datové spojení komunikaci se zúčtovací bankou. Pro uskutečnění platby obchodník jednoduše zadá do aplikace částku za nákup a zákazník ji zaplatí svou platební kartou na mobilním terminálu mPOS, jak je běžně zvyklý.
 
Další výhody mPOS terminálů:
  • možnost bezplatné výpůjčky platebního terminálu
  • zúčtování karetních transakcí na účet v ČSOB zdarma
  • elektronické výpisy o karetních transakcích zdarma
  • elektronická archivace účtenek z terminálu zdarma
  • přístup do webové aplikace pro náhled na karetní transakce s možností exportu dat
  • zdarma využívání ovládací aplikace, která umožňuje vytvoření seznamu položek nabízeného zboží pro urychlení a jednoduchou evidenci obchodníka
Automatické pokladní trezory přináší podnikatelům několik výhod, z nichž určitě ocení především úsporu nákladů na zpracování hotovosti, dostupnost služeb 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, minimalizaci času na zpracování hotovosti personálem, redukci rizik a krádeží. Tento produkt je určen především pro společnosti, kde hraje výraznou roli sběr hotovosti a její odvod je koncentrován do jednoho místa, kam patří například logistické společnosti, retailové řetězce nebo dopravní podniky.
 
Další výhody automatických pokladních trezorů:
  • klient nemusí navštěvovat pobočku, hotovost je odváděna přímo z provozoven klienta
  • klientovi je hotovost připsána již v okamžiku vkladu – při vkladu do 18 hodin je hotovost připsána na účet klienta tentýž den, při vkladu po 18 hodině je hotovost připsána na účet klienta následující ráno
  • časový rozsah, ve kterém jsou vklady připisovány, je delší než otevírací doba poboček ČSOB
  • vklad mincí i bankovek probíhá v rámci jedné transakce, vklad mincí není zatížen příplatkem
  • režim řízení odvodu hotovosti je plně v režii ČSOB, běží bez zatížení klienta
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.