« Zpět

Česká spořitelna vyhlašuje druhé kolo přijímání žádostí o sociální úvěry

| 4. dubna 2013 - 10:26 | Zprávy | Podnikatelé

Sociální podniky* mohou od 1. dubna do 31. května 2013 žádat o výhodný bankovní úvěr, který jim v pilotním provozu nabízí Česká spořitelna. Konkrétní parametry úvěru (výše úvěru, úroková sazba či splatnost úvěru) se stanovují individuálně s ohledem na specifika sociálního podnikání. Pilotní provoz probíhá druhým rokem, jeho vyhodnocení banka provede již v tomto roce.

 

 

 

 

  • Česká spořitelna nabízí financování projektů, jejichž primárním cílem je řešit místní sociální problémy 
  • Sociální podnikatelé mohou žádat o výhodný úvěr od 1. dubna do 31. května 2013
  • Česká spořitelna ve spolupráci s Nadací VIA odstartovala v září 2012 cyklus vzdělávacích seminářů pro zástupce neziskových organizací a sociálních podniků
  • V rámci první vlny žádostí, která proběhla na podzim roku 2011, Česká spořitelna financovala dva sociální podniky – Bistro U dvou přátel v Hradci Králové a ostravské VIVA coworkingové centrum
 
„Podporu sociálního podnikání v ČR chápeme jako důležitou oblast naší společensky odpovědné strategie v obchodním řešení. Sociální podnikatelé již nemohou být závislí na státních dotacích či sponzorských darech. Tento druh financování jim pomůže se postavit na vlastní nohy. Naší vizí je usnadnit sociálním podnikům cestu od nápadu až po úspěšně zaběhnutý podnik.  Proto jim kromě možnosti úvěrů nabízíme i pravidelné vzdělávací semináře,“ uvedla Klára Gajdušková, ředitelka firemní komunikace České spořitelny, předsedkyně správní rady Nadace ČS a členka správní rady Nadace Depositum Bonum.
 
Ve spolupráci s Nadací VIA Česká spořitelna odstartovala v září 2012 cyklus vzdělávacích seminářů s názvem Akademie České spořitelny pro zástupce neziskových organizací a sociálních podniků. Cílem celodenních seminářů je poradit účastníkům, jak efektivně a zároveň sociálně podnikat. Odborné výstupy k různým tématům připravují a prezentují zaměstnanci České spořitelny. 
 
V rámci první vlny žádostí, která proběhla na podzim roku 2011, Česká spořitelna financovala ostravský sociální podnik VIVA coworkingové centrum a královehradecké Bistro U dvou přátel, které kromě služeb bistra také rozváží svačiny do škol i firem a připravuje rauty. Útulný podnik v centru města mj. zaměstnává lidi s mentálním postižením.
 
Úvěry nenabízejí pobočky České spořitelny. Žádost o úvěr pro rozvoj sociálního podnikání je možné vyplnit prostřednictvím formuláře na stránkách České spořitelny www.csas.cz v sekci Společenská odpovědnost – Podpora sociálního podnikání. Dotazy mohou zájemci směřovat také na e-mailovou adresu socialnipodnikani@csas.cz.
 
Sociální podnikání intenzivně podporuje již od roku 2008 také mateřská společnost České spořitelny Erste Group prostřednictvím své iniciativy good.bee (www.goodbee.com).
 
*Sociální podnikání jsou podnikatelské aktivity prospívající společnosti a životnímu prostředí. Hraje důležitou roli v místním rozvoji a často vytváří pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním, sociálním nebo kulturním znevýhodněním. Zisk je z větší části použit pro další rozvoj sociálního podniku. Best online casino in India https://winpay.in/ Pro sociální podnik je stejně důležité dosahování zisku, jako zvýšení veřejného prospěchu. (zdroj: TESSEA)
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.