« Zpět

Zajištěné certifikáty se těší stále větší oblibě klientů, Raiffeisenbank připravila další emisi

| 20. května 2013 - 12:33 | Zprávy | Podílové fondy

Klienti stále častěji hledají alternativu k nízkým úrokovým sazbám ke spořicím účtům. Chtějí získat větší výnos než jim nabízí spořicí účty nebo termínované vklady, zároveň však nechtějí riskovat. Stále větší zájem je tak o garantované certifikáty, Raiffeisenbank nově nabízí další emisi garantovaných certifikátů, jejichž podkladovým aktivem je opět koš světových firem vyplácejících zajímavé dividendy.

 

Zájem o garantované certifikáty nadále výrazně roste, Raiffeisenbank proto připravila další emisi garantovaného investičního certifikátu dividendových akcií. „Současné nízké úrokové sazby na spořicích účtech stále více klientů přesvědčují k hledání alternativy zajímavého výnosu při zachování nízkého rizika. Vidíme velký zájem klientů o investice do garantovaných certifikátů, po úspěchu první emise založené na vývoji dividendových akcií nyní uvádíme na trh další podobný certifikát,“ uvedla produktová manažerka Raiffeisenbank Jana Svobodová.
 
V loňském roce nabídla Raiffeisenbank první tři emise podobných certifikátů založených na zlatu, růstu zemí BRIC a akciích prémiových značek, letos přidala dva certifikáty „Dary Země“ a první z řady dividendových certifikátů. „Vzhledem k velkému zájmu klientů plánujeme do konce roku další emise certifikátů,“ vysvětlila Jana Svobodová s tím, že objem dosavadních emisí se blíží půl miliardě korun.
 
Garantované certifikáty klientům nabízí záruku návratnosti nominální hodnoty v době splatnosti produktu, zároveň však mohou získat zajímavější výnos,“ dodala. „Certifikáty jsou obchodovány teprve krátkou dobu, nicméně jejich dosavadní vývoj ukazuje, že můžeme klientům nabídnout zajímavý výnos, který převyšuje spořicí účty či termínované vklady,“ dodala. Držitelům certifikátu zlata bude v červenci s největší pravděpodobností vyplacen roční kupón 4,5 %, jelikož se cena zlata drží ve stanoveném rozmezí. Certifikát Dary Země 95 a 100 dosahuje výnos 2,8 % p.a., respektive 10 % p.a.. Certifikát prémiových značek po půl roce od uvedení na trh zhodnotil o 5 % p.a. a první certfikát dividendových akcií si od svého spuštění na počátku dubna připsal přibližně 3 % p.a. 
 
Certifikát dividendových akcií je založen na vývoji indexu Stoxx Global Select Dividend 100, který zahrnuje 100 vybraných významných světových společností, které vyplácejí zajímavé dividendy. Z dlouhodobého pohledu přinášejí akcie společností, které vyplácejí dividendy nebo je postupně navyšují, lepši výnosy.
Nový certifikát nabízí 95 % ochranu při splatnosti produktu, klient se bude podílet na vývoji indexu 95 až 105 procenty. Minimální výše investice činí 50 tisíc korun, jeho splatnost je pět let, je možné jej kdykoli odprodat za tržní cenu. Upisovací období certifikátů je od 13. května do 7. června.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.