« Zpět

Výkonnost zajištěných fondů ČSOB dosahuje až 8 % ročně

| 28. května 2014 - 10:49 | Zprávy | Podílové fondy

Důvěra investorů v ČSOB Asset Management a ČSOB fondy se letos skutečně vyplácí. Investiční společnost u dvou ze svých zajištěných fondů vyplatí v květnu a červnu klientům výnos ve výši 8,00 % p.a. a 6,95 % p.a.. Znovu se tak ukázalo, že zajištěné fondy jsou vhodnou investicí i v době ekonomické recese, oba fondy totiž vznikly ve 4. čtvrtletí 2008. Společnost ČSOB Asset Management jako největší správce fondů co do počtu i objemu je tak zároveň i správcem fondů s jedněmi z nejvyšších výnosů na trhu.

„Tato čísla jasně poukazují na prozřetelnost investorů, kteří v době ekonomického zpomalení během roku 2008 nepřestali vnímat zajištěné fondy jako výhodnou investici a nyní se jim jejich rozhodnutí vrací v podobě nemalých výnosů,“ říká Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.
 
Maximal Invest ČSOB Evropský lookback 1 je produktem investičního pojištění se zajištěnou návratností vložené investice při splatnosti za 5 let a 7 měsíců, ve formě podkladového fondu. Ke dni splatnosti (9. 5. 2014) vyplatil klientům 100 % investované částky a výnos ve výši 53,64 %, což představuje roční zhodnocení 8 %. Díky oživení evropské ekonomiky a funkčnosti struktury lookback produkt přináší výhodný výnos i po zdanění. Podobně úspěšný je i zajištěný, rovněž korunový, fond ČSOB Světový lookback 3 se splatností 30. 5. 2014. Investorům bude vyplaceno 100 % z původní investice a výnos ve výši 45,33 %. Jedná se o roční sedmiprocentní zhodnocení (konkrétně 6,95 % p.a.), které fond spolu s Maximal Invest ČSOB Evropským lookbackem 1 řadí mezi fondy s nejvyšší absolutní výkonností.
 
TOP 5 splacených zajištěných podílových fondů podle celkové výkonnosti
 
                             
 
Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka může být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Podrobné informace o fondech naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.