« Zpět

Ve třetí vlně úpisu ČSOB prodala Spořicí státní dluhopisy za více než 12,3 miliard korun

| 20. prosince 2012 - 11:26 | Zprávy | Podílové fondy

Již potřetí si mohli zájemci o výhodné spoření během listopadu (5. - 12. 11. 2012) zakoupit Spořicí státní dluhopisy. ČSOB v tomto období zaznamenala významnou poptávku, kdy prodala dluhopisy v celkové hodnotě přes 12,3 miliard korun. Podílela se tak na celkových prodejích ze 41 %. Lidé projevili největší zájem o Prémiový spořící státní dluhopis s průměrným výnosem 2,77 %.

 

„Poptávka klientů, kteří si na pobočkách ČSOB a na finančních centrech Ery / Poštovní spořitelny zakoupili některý ze státem nabízených spořicích dluhopisů, dosáhla takřka dvojnásobného objemu ve srovnání s předchozí emisí. Velký zájem byl zapříčiněn především výhodnými parametry Spořicích státních dluhopisů," říká Marcela Suchánková, výkonná manažerka segmentu Spoření a investice ČSOB.

Ve třetí vlně úpisu ČSOB prodala Spořicí státní dluhopisy za více než 12,3 miliard korun

Největší zájem byl o prémiový dluhopis s tříletou splatností a průměrným ročním výnosem 2,77 procenta, poté pětiletý reinvestiční spořicí dluhopis s ročním výnosem 3,41 procenta. Dále si zájemci mohli zakoupit pětiletý kuponový dluhopis s průměrným ročním výnosem 3,22 procenta, 1,5letý diskontovaný dluhopis s výnosem 2,05 procenta a sedmiletý protiinflační dluhopis, který je úročen podle míry inflace.

Celkem se ve třetí vlně upsaly dluhopisy za necelých 30 miliard korun. Největší zájem o dluhopisy projevily fyzické osoby, které se postaraly o úpis až 27 miliard a poté právnické osoby. Na prodeji se významně podepsalo i přibližně 50 obcí, které nakoupily dluhopisy za téměř jednu miliardu korun. Dále zájem projevily neziskové organizace, sdružení, církve a jiné instituce. Minimální počet zakoupených dluhopisů o nominální hodnotě 1 koruna byl 1 000 kusů.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.