« Zpět

Srpnové novinky v oblasti investování

| 6. srpna 2013 - 12:10 | Zprávy | Podílové fondy

ČSOB rozšířila svou nabídku investičních produktů o dva nové strukturované fondy a také o další typ investičního životního pojištění. Konkrétně se jedná o Optimum Fund ČSOB Asijské indexy 1 a KBC Money ČSOB Exclusive Buffer Jumper 4, který je připravený pro klienty ČSOB Exkluzivního programu a Maximal Invest ČSOB Potravin a nápojů 5.

„Do nabídky jsme zařadili strukturovaný fond, jehož výnos je vázán na výkonnost tří asijských burzovních indexů, které jsou zastoupeny stejnou vahou. Asie je investičně velmi atraktivní region s dlouhodobým ekonomickým růstem a relativně zdravými veřejnými financemi. Původně byla vnímána jako montážní dílna světa bez inovačního potenciálu, dnes ale nikoho nepřekvapí, že i nejmodernější výrobky, jako například telefony, počítače, kvalitní auta, pocházejí z Asie. Mohutný vývoj na těchto rozvíjejících se trzích – rychle rostoucí kupní síla stále početnější střední třídy, touha obyvatel přejít k západnímu životnímu stylu, demografické změny, to vše přináší spoustu výzev, se kterými se tyto regiony musí vypořádat, ale také spoustu příležitostí pro investory,“ říká Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.
 
Hlavní výhody nových produktů:
Optimum Fund ČSOB Asijské indexy 1
  • Participace na růstu hodnoty koše asijských indexů ve výši 70 %.
  • Možnost dosažení maximálního výnosu ve výši až 80 % (10,80 % ročně) za dobu trvání fondu.
  • Ochrana investice ve výši 90 % investované částky za určitých podmínek.
 
KBC Money ČSOB Exclusive Buffer Jumper 4
  • V případě pozitivního vývoje indexu je možné získat vyšší výnos, než o kolik vzroste index – fond tak překoná výkonnost trhu.
  • Možnost dosažení výnosu až ve výši 35 % (6,03 % ročně) za dobu trvání fondu.
  • Investice do 50 nejvýznamnějších evropských akcií.
  • Fond může skončit již po prvním roce s výnosem 7 % (6,26 % ročně).
Přibližně od poloviny srpna bude nabídka fondů ještě rozšířena o eurový zajištěný fond ČSOB Duo Bonus 2.
 
Maximal Invest ČSOB Potravin a nápojů 5
  • Při splnění zákonných podmínek možnost snížení daňového základu až o 12 000 Kč ročně.
  • Pojištění pro případ smrti následkem úrazu až do výše 500 000 Kč zdarma.
 
Životní pojištění Maximal Invest je určeno klientům, kteří chtějí jednorázově investovat do investičního životního pojištění, navíc s ochranou vložené investice prostřednictvím podkladového zajištěného fondu ke dni splatnosti a potenciálem zajímavého výnosu.
 
Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění hodnoty investice a výnosu u zajištěných fondů se váže ke dni splatnosti fondu (den odkoupení podílů od investorů při zániku fondu) s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota zajištěné části investice. Podrobné informace o zajištěných fondech včetně podstaty jejich zajištění naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.