« Zpět

Škola investování od Fio banky startuje již potřicáté

| 29. března 2019 - 8:45 | Zprávy | Podílové fondy

Česká Fio banka pořádá investiční projekt s názvem Škola investování pravidelně, vždy na jaře a na podzim. V aktuálním třicátém semestru nabídne 38 seminářů ve městech po celé České republice. Účast i registrace je pro všechny zájemce zdarma.

Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM připravila výroční semestr Školy investování. Tento jedinečný projekt si klade za cíl vzdělávat širokou veřejnost v oblasti fungování kapitálových trhů. Zájemci si mohou vybrat celkem z 19 měst a tří různých okruhů, odstupňovaných dle zkušenosti investorů, pro které jsou určeny. V prvním se seznámí se základními investičními pojmy a získají vhled do světa cenných papírů. Druhý okruh je zaměřen na zahraniční burzy, včetně představení obchodovaných společnosti i praktické ukázky nákupu a prodeje. Třetí je určen především zkušenějším investorům, kteří se zajímají o spekulace na pokles cen akcií, obchodování na úvěr nebo s futures kontrakty. Semináře jsou doplněny interaktivními ukázkami nákupu a prodeje cenných papírů. Škola investování má během jara naplánováno 38 seminářů, kterých se může zúčastnit úplně každý. Stačí se pouze bezplatně registrovat na webových stránkách banky, vybrat si téma, termín a konkrétní město.

„Když jsme se Školou investování před dlouhými lety začínali, ani jsme nepomysleli, že by se z toho mohla stát taková tradice. Letos již potřicáté budou naši odborníci na investování předávat své zkušenosti dalším a dalším zájemcům. Těch se každý semestr na sedadlech posluchačů sejde několik tisíc a my jsme rádi, že zájem o naše investiční semináře neutuchá. Potvrzuje to trend, že se lidé chtějí dozvědět o dalších možnostech, jak své peníze investovat a ne je jen ukládat na spořicí účet. My se jim snažíme ukázat cestu. Škola investování je skutečně ojedinělý projekt, který nemá v tuzemsku obdoby, a my se budeme snažit ho pořádat i v budoucnu,“ komentuje její zahájení Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.