« Zpět

Máte peníze v podílových fondech? Nebojíte se o ně?

| 13. října 2008 - 10:50 | Zprávy | Podílové fondy

Mám peníze v podílových fondech Investiční společnosti České spořitelny. Zainvestoval jsem do akciových fondů, ale i jednotlivých akcíí. Své investiční strategie se i přes finanční krizi nadále držím, i když nyní ztrácím. Ale mám určitý názor na akcie a znám i způsob myšlení svých portfolio manažerů....

ANKETA PRÁVA

Mám peníze v podílových fondech Investiční společnosti České spořitelny. Zainvestoval jsem do akciových fondů, ale i jednotlivých akcíí. Své investiční strategie se i přes finanční krizi nadále držím, i když nyní ztrácím. Ale mám určitý názor na akcie a znám i způsob myšlení svých portfolio manažerů. Proto nyní neprodávám, ale spíše přikupuji. Nejsou to velké částky, spíš postupné nákupy, ale nevidím důvod, proč propadat nějaké depresi. Samozřejmě to bolí, když člověk ztrácí, ale věřím, že se vývoj obrátí. Tedy že ve svém investičním horizontu budu vydělávat.

PAVEL MERTLÍK, hlavní ekonom, Raiffeisenbank

Jsem spíše opatrnější investor, peníze jsem vložil do zajištěných fondů. V jednom z těchto fondů ale není zajištěnost stoprocentní, riziko vývoje na trhu nesu z asi deseti procent. Na druhé straně jsem i více zainteresován na případných výnosech fondu. Investice do tohoto fondu však není celkově velká. V budoucnu budu do fondů po zklidnění situace určitě dál investovat.

ROMAN DVOŘÁK, analytik, Pioneer Asset Management

Mám peníze uloženy v zajištěném podílovém fondu, v jehož portfoliu jsou tuzemské státní dluhopisy. Jejich cenu krize naopak zvyšuje. Mají kratší dobu splatnosti, takže nenesou ani úrokové riziko pro případ, že by se zvedly úrokové sazby na trhu. Fond má nastavenou určitou ochrannou úroveň, pod níž hodnota majetku nemůže klesnout. To je pro mne pojistka.
V případě zotavení akciových trhů a růstu kurzu fondu poroste i podíl akcií v portfoliu tohoto fondu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.