« Zpět

Evropa zakončila dnešní obchodování v zisku, dařilo se bankám, ropným společnostem i sektoru utilit. RWE +5 %

| 23. prosince 2011 - 12:01 | Zprávy | Podílové fondy

Evropské akciové trhy zakončily dnešní seanci v zelených číslech a rozšiřují tak své týdenní zisky. Optimistickou náladu investorů vylepšila dnešní sada makrodat ze Spojených států, kde počet žádostí za minulý týden výrazně předčil očekávání analytiků a dosáhl nejnižší úrovně od dubna 2008. 

Evropské akciové trhy zakončily dnešní seanci v zelených číslech a rozšiřují tak své týdenní zisky. Optimistickou náladu investorů vylepšila dnešní sada makrodat ze Spojených států, kde počet žádostí za minulý týden výrazně předčil očekávání analytiků a dosáhl nejnižší úrovně od dubna 2008. I přes mírnou korekci HDP za 3Q směrem dolů překvapil i index spotřebitelské důvěry University of Michigan.
Euro svůj úvodní růst neudrželo a v závěru obchodování pohybovalo s červenou nulou na úrovni 1,304. Výrazné zisky si dnes připsaly opět akcie bank a pojišťoven, když v průměru zpevnily o více než procento. V centru zájmu investorů byly akcie britských a rakouských bank, když Lloyds dnes zpevnila o 3,8 %, RBS o 3,7 %, Raiffeisen Bank o 3,9 % a Erste Bank ve Vídni o 3,6 %. Z pojišťoven byly v čele nizozemská ING se ziskem 4,3 % a rakouská VIG, která zakončila obchodování ve Vídni 6,1 % nad včerejším závěrem.

Evropské akciové trhy zakončily dnešní seanci v zelených číslech a rozšiřují tak své týdenní zisky. Optimistickou náladu investorů vylepšila dnešní sada makrodat ze Spojených států, kde počet žádostí za minulý týden výrazně předčil očekávání analytiků a dosáhl nejnižší úrovně od dubna 2008. I přes mírnou korekci HDP za 3Q směrem dolů překvapil i index spotřebitelské důvěry University of Michigan. Euro svůj úvodní růst neudrželo a v závěru obchodování pohybovalo s červenou nulou na úrovni 1,304. Výrazné zisky si dnes připsaly opět akcie bank a pojišťoven, když v průměru zpevnily o více než procento. V centru zájmu investorů byly akcie britských a rakouských bank, když Lloyds dnes zpevnila o 3,8 %, RBS o 3,7 %, Raiffeisen Bank o 3,9 % a Erste Bank ve Vídni o 3,6 %. Z pojišťoven byly v čele nizozemská ING se ziskem 4,3 % a rakouská VIG, která zakončila obchodování ve Vídni 6,1 % nad včerejším závěrem.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.