« Zpět

Důvěra ve fondy typu ČSOB Jumper se investorům vyplatila

| 10. října 2013 - 12:23 | Zprávy | Podílové fondy

Pokud patříte mezi investory, kteří si oblíbili strukturované fondy, pak byste si právě teď přišli na své. Fondy ČSOB typu Jumper totiž svým majitelům za rok přinesly i více než 10% zhodnocení. To je v dnešní době, kdy klesají úroky na depozitních produktech, velmi zajímavý výsledek.

Byly vydány již čtyři emise typu Jumper a všechny výkonnostně vysoce předčily klasické spořící produkty. I poslední emise KBC Money ČSOB Exclusive Buffer Jumper 4 získala důvěru investorů, kteří do fondu doposud investovali již půl miliardy korun. Upisovací období skončí 11. října 2013. „Fond investuje do různých aktiv a jeho výnos je navázán na vývoj evropského akciového indexu Euro Stoxx 50,“ vysvětluje Václav Lepič, produktový manažer společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.
 
Zhruba dvě třetiny Čechů přicházejí kvůli nevhodnému zhodnocování peněz o výnosy, když finanční prostředky drží výhradně nebo převážně v podobě klasických spořicích produktů. Tyto produkty mnohdy sotva stačí pokrýt inflaci. Proto je právě teď nejvyšší čas začít uvažovat o ukládání peněz do podílových fondů. Průměrný výnos otevřených fondů ČSOB je za poslední rok 5,06 % a čtyři fondy vzrostly za posledních 12 měsíců o více než 10 %. Prvním krokem je zjistit si, jaký jste typ investora, tedy stanovit si svůj investiční profil. Stačí jen zajít do banky a vyplnit investiční dotazník.
 
Podle zjištění ČSOB má většina lidí tzv. vyvážený profil, kdy dávají přednost střednímu výnosu za odpovídající míru rizika. Investoři s vyššími nároky na výnos jsou ve výrazné menšině. Jsou ochotni nést největší riziko kolísání hodnoty investice, ale právě oni mohou nejvíc vydělat. „Pro takové investory máme zajímavou nabídku v podobě fondů ČSOB Jumper. Například Horizon ČSOB Jumper Plus 2 EUR skončil po 3 letech s výnosem 36 procent,“ popisuje možnost dosažení nadstandardních výnosů Václav Lepič.
 
Dobře se však dařilo i ostatním fondům typu Jumper. ČSOB tyto fondy v minulosti vydávala jak v korunách, tak i v eurech. Zájemci si tak mohli vybrat svůj fond i podle toho, kterou měnu upřednostňují. Fondy nemají ochranu investice a vyžadují od investorů nezbytnou důvěru ve správce, téma i strukturu.
  • KBC Money ČSOB Exclusive Buffer Jumper 2 v CZK: splatnost na konci října 2013 po 1. roce s výnosem 10,75 %
  • Horizon ČSOB Airbag Jumper 1 v CZK: splatnost na konci října 2013 po 3. roce s výnosem 30 % (8,9 % ročně) KBC Select Investors ČSOB Private Banking Buffer Jumper 2 v CZK: splatnost na konci září 2013 po 1. roce s výnosem 10,75 %
  • Horizon ČSOB Jumper Plus 2_EUR: splatnost na konci září 2013 po 3 letech s výnosem 36 % (výnos 10,65 % ročně)
  • Horizon ČSOB Private Banking Europe Declining Jumper 1 v CZK: splatnost na konci července 2013 po 5 letech s výnosem 55,3 % (výnos 9,07 % ročně)
  • Horizon ČSOB Exclusive Airbag Jumper 1 v EUR: splatnost na konci června 2013 po 2 letech s výnosem 16 % (výnos 7,46 % ročně)
  • ČSOB Jumper Plus 1: v květnu 2011 skončil po roce s výnosem 10 %
Minulé výnosy nejsou zárukou budoucích výnosů. Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka může být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná.
 
Podrobné informace o otevřených fondech včetně historické výkonnosti naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.