« Zpět

Duo Profit nejen pro začínající investory nabízí ČSOB

| 3. února 2015 - 10:41 | Zprávy | Podílové fondy

Produkt ČSOB Duo Profit kombinuje investice do podílových fondů a navíc nabízí možnost získat nadstandardní úrokovou sazbu na spořicím účtu. Podle ČSOB si pravidelně spoří přibližně 40 % osob, o možnosti investovat do podílových fondů ví pouze pětina osob a necelé dvě třetiny osob považují investici do akcií za riskantní. Přesto Češi mají na běžných účtech prostředky ve výši sedmi set miliard korun, které by jim mohly vydělávat. V loňském roce tento produkt mohli klienti ČSOB i Ery využít a vložili do něj více než 8 miliard korun.

Objem úspor v českých domácnostech dlouhodobě pomalu roste. „Velká část Čechů nechává peníze ležet na běžných či spořicích účtech, ovšem úrokové sazby na nich neustále klesají a lidé tak díky své nadměrné opatrnosti či neznalosti přicházejí o možné výnosy. Vhodnou volbou pro konzervativnější investory může být nabídka Duo Profitu, který klientovi garantuje zajímavou úrokovou sazbu na spořicím účtu a zároveň mu otevírá bránu do světa investic s možností atraktivního zhodnocení,“ říká Aleš Jorda, manažer útvaru Spoření a investice ČSOB. „Naším cílem je klientům vysvětlit, že investování do fondů může být cestou, jak zhodnotit své peníze a zároveň ukázat, že nejde o nic složitého či nedostupného, jak se spousta lidí domnívá,“ doplňuje Aleš Jorda.
 
Duo Profit vhodný pro začínající investory
Vzhledem k tomu, že více než 90 % klientů se v rámci investování vyznačuje konzervativním či vyváženým profilem, ČSOB znovu nabízí Duo Profit, který je vhodný i pro úplné investiční začátečníky. Kombinuje v sobě investování do podílového fondu a výhody spořicího účtu. Klient si sám volí, v jakém poměru chce částky mezi tyto dva produkty rozložit. Jeho balíček může obsahovat vyšší, rovnocenný nebo nižší podíl investiční složky. Peníze na spořicím účtu jsou kdykoliv k dispozici a přináší zajímavé zhodnocení od 1,3 % do 1,7 % po dobu jednoho roku.
 
„Duo Profitem reagujeme na vývoj na finančních trzích, kdy úrokové sazby na spořicích účtech neustále klesají. Zároveň si myslíme, že lidé již častěji hledají nové, výnosnější alternativy pro své peníze a jsou ochotni podstoupit i určité riziko, které investování přináší. S výběrem samotného fondu klientovi samozřejmě rádi poradí pracovníci v našich pobočkách,“ uzavírá Aleš Jorda.
 
Nabídka Duo Profitu bude podpořena i marketingovou kampaní, která odstartovala 2. února a potrvá do konce března. Cílem kampaně je přilákat nové investory, v jejich očích investování „polidštit“ a odstranit bariéry bránící investování. Klientům chceme ukázat, že začít investovat je jednoduché a vůbec ne nedostupné. Kampaň bude k vidění na venkovní reklamě, internetu, formou advertorialů v tisku, na plakátech ve výlohách poboček a letácích.
 
Hlavní výhody ČSOB Duo Profitu:
 
•Široká nabídka investičních příležitostí
o Potenciál zajímavého zhodnocení investice
o Možnost investici rozložit do více podílových fondů
Možnost získat jistý výnos na spořicím účtu
o Výhodné spoření s úrokem 1,3 – 1,7 % p.a. Čím více klient investuje, tím vyšší sazbu získá na spořicím účtu*
o Zvýhodněná úroková sazba platí po dobu 1 roku
o Prostředky na spořicím účtu má klient kdykoliv k dispozici
 
Aktuální varianty ČSOB Duo Profitu:
 
 
* Výsledná úroková sazba je součtem vyhlašované úrokové sazby na ČSOB Spořicím účtu a úrokové odchylky. Úroková odchylka je garantována na 1 rok. Uvedené úrokové sazby jsou platné pro vyhlašovanou sazbu ve výši 0,45 %. Tato sazba se může v budoucnu měnit. Zvýhodněná úroková sazba je platná 1 rok.
 
Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Návratnost investice není zaručena. Podrobné informace o produktu ČSOB Duo Profit získáte v pobočkách ČSOB. Podrobné informace včetně informací o poplatcích a rizicích naleznete v dokumentu Klíčové informace pro investory (v češtině) a v dokumentu Jak se stanovuje produktové skóre (v češtině) a/nebo v prospektu/statutu fondu (v češtině, ve slovenštině nebo v angličtině) dostupných na www.csob.cz, popř. si uvedené materiály můžete vyžádat v listinné podobě od svého bankéře.
 
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

No nevím asi jsem pěkně naletěl na investicích tratím  aktualně  4600kč a i kdybych dostal ty 2 % tak jsem stejně v mínusu budu muset asi rychle skončit Ty vaši odbornicina finance nic moc. Liška Ladislav

Dobrý den, chci se zeptat, zda je nutno mít u Vaší banky účet, když bych si chtěla založit Duo profit účet a zda se nemusí každý měsíc částka navyšovat, zda stačí vložit peníze jednorázově. Děkuji.