« Zpět

ČSOB nabízí nové investiční příležitosti

| 8. července 2013 - 12:11 | Zprávy | Podílové fondy

S příchodem prázdnin přidala ČSOB do své investiční nabídky dva nové produkty. Jedná se o strukturovaný fond Optimum Fund ČSOB Perspektivních trhů 1 a životní pojištění Maximal Invest ČSOB Světových firem 1. Výnosy fondu/podkladového aktiva pojištění jsou vázány na koš 30 akcií společností, které se vyznačují vysokou tržní kapitalizací nebo společností, u nichž část obratu pochází z rozvíjejících se trhů. Tyto trhy jsou hlavním motorem obnovy růstu světové ekonomiky.

„Fond ČSOB Perspektivních trhů 1 přináší na český trh možnost podílet se na výsledcích velkých nadnárodních firem, které sídlí v rozvinutých zemích, ale jejich investice směřují hlavně do rozvíjejících se zemí, kde vidí velkou příležitost pro další růst. Spotřebitelů na rozvíjejících se trzích je mnoho a mají příliš velký potenciál na to, abychom je mohli ignorovat. Změna jejich životního stylu směrem k západním standardům přináší nový zdroj rychle rostoucí kupní síly a stále početnější střední třídu, jejíž počet se do roku 2030 zvýší až na 3,9 miliard obyvatel,“ říká Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.
 
Základní parametry nových produktů:
Optimum Fund ČSOB Perspektivních trhů 1
  • Investice do 30 významných světových společností vyznačujících se vysokou tržní kapitalizací,
  • Zajištění 95 % investované částky,
  • Participace na růstu koše akcií ve výši 80 % s neomezeným maximálním výnosem,
  • Možnost předčasného odprodeje za aktuální tržní cenu.
 
Pojištění Maximal Invest ČSOB Světových firem 1
  • Možnost volby oprávněné osoby pro bezproblémové dědictví vložených prostředků,
  • Při splnění zákonných podmínek možnost snížení daňového základu až o 12 000 Kč ročně,
  • Pojištění pro případ smrti následkem úrazu zdarma až do výše 500 000 Kč,
 
Životní pojištění Maximal Invest je určeno klientům, kteří chtějí jednorázově investovat do investičního životního pojištění, navíc s ochranou vložené investice prostřednictvím podkladového zajištěného fondu ke dni splatnosti a potenciálem zajímavého výnosu.
 
Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění hodnoty investice a výnosu u zajištěných fondů se váže ke dni splatnosti fondu (den odkoupení podílů od investorů při zániku fondu) s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota zajištěné části investice. Podrobné informace o zajištěných fondech včetně podstaty jejich zajištění naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.