« Zpět

ČSOB nabídne investice do potravin a nápojů

| 4. září 2012 - 10:46 | Zprávy | Podílové fondy

ČSOB sází na osvědčený sektor a nabízí zajištěný fond Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1. Společným znakem firem zastoupených v portfoliu fondu je jejich velikost, globální působnost na světových trzích a fakt, že odhady poptávky po jejich produktech jsou více než optimistické. Fond Potravin a nápojů nabízí jedinečnou možnost, jak profitovat na zisku společností jako je Nestlé, Kraft Foods, Kellog´s, Coca-Cola, Anheuser-Busch Inbev nebo Heineken.


„V současné nestabilní době, která se vyznačuje kolísavostí akciových trhů, mají investoři zájem především o investice do společností, které jsou méně vystaveny působení hospodářského cyklu. Zajímají se o firmy, které mají slibnou prognózu budoucího vývoje a nabízejí rozumné a stabilní dividendy. A právě takové firmy se nachází ve fondu Potravin a nápojů,“ říká Jan Barta, člen představenstva ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost a dodává: „Tyto společnosti mají velmi dobré hospodářské výsledky. I díky tomu je nově nabízený fond ideálním základem klientova portfolia.“
Že se tomuto odvětví skutečně daří, dokládá porovnání s hlavním ukazatelem vývoje trhu akcií největších amerických firem – indexu S&P 500. „Za posledních 10 let přinesly investice do amerických firem odvětví potravin a nápojů mnohem vyšší výnos, než jaký vykázaly akcie indexu S&P 500. Přitom kolísavost akcií potravinářských a nápojových firem je mnohem nižší. Společnosti za dekádu zdvojnásobily svoji hodnotu, takřka v podobné výši byl navíc investor odměněn ve formě průběžně vyplácených dividend. Ukazuje se, že ačkoli krize v mnoha odvětvích stále pokračuje, výrobci nápojů a potravin se z ní již dávno otřepali. Jejich akcie pak rostou i díky nízkým úrokovým sazbám,“ říká Aleš Prandstetter, hlavní stratég ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.
Klienti ČSOB, kteří mají o nákup fondu Potravin a nápojů zájem, mohou začít s minimální investicí 5 tisíc korun. Délka investice je stanovena na dobu trvání fondu, tedy na 5,5 roku.
Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění hodnoty vložené investice a výnosu se váže ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota vložené investice.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.