« Zpět

Penzijní společnost ČP usnadní klientům čerpání výhod

| 9. prosince 2014 - 14:07 | Zprávy | Penzijní spoření

Penzijní společnost České pojišťovny svým klientům také letos usnadní a zjednoduší cestu k prostředkům, které mohou čerpat v rámci spoření na penzi. Až 2 760 Kč státního příspěvku a 1 800 Kč ušetřených na daních čeká na klienty penzijních fondů, kteří si dostatečně spoří na penzi.

Na státní příspěvek má nárok každý, kdo si spoří alespoň 300 Kč měsíčně, nejvíce získají ti, kteří si na svůj penzijní účet každý měsíc posílají tisíc korun. „Státní příspěvek je příjemný bonus k naspořeným prostředkům a významně navyšuje zhodnocení vložených peněz,“ říká ředitel pro obchod a marketing Martin Pšaidl.
 
Část příspěvků, která ročně přesáhne 12 000 Kč, lze uplatnit jako odpočet ze základu daně z příjmů. Ročně si lze odečíst až 12 000 Kč. V praxi to pro klienta znamená, že při měsíčním vkladu 2 000 Kč na penzi, může na daních ušetřit až 1 800 Kč za rok.
 
Slevy na dani se započítávají jednou ročně, což má výhodu v tom, že i když si klienti na účet svého penzijního připojištění neposílali v průběhu roku dostatek peněz, mohou koncem roku vklady navýšit a na daňové úlevy dosáhnout.
 
Penzijní společnost České pojišťovny svým klientům nabízí také Daňový servis. Jeho prostřednictvím si mohou každoročně automaticky zajistit maximální možný odpočet z daní. Státní příspěvky budou klientům připsány na jejich penzijní účty, slevy na dani na ně pak budou čekat v únorové výplatě.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.