« Zpět

Česká správa sociálního zabezpečení vyplácí peníze ze státního důchodového systému

| 8. července 2013 - 12:56 | Zprávy | Penzijní spoření

Allianz penzijní společnost koncem uplynulého měsíce rozeslala klientům v některých českých městech inzerci, která kromě textové části obsahovala i vizuál složenky. Cílem bylo podpořit důchodové spoření a přimět současnou produktivní generaci k tomu, aby se zamyslela nad konkrétními výhodami, které jim přináší účast ve 2. pilíři.

Vzhledem k tomu, že v několika případech si lidé nevšimli, že je ve zprávě pro příjemce napsáno „Toto je inzerce“ a požadovali po České správě sociálního zabezpečení (ČSSZ), uvedené v rubrice odesilatel, zaplacení 9000,- Kč na účet Allianz penzijní společnosti, upozorňujeme, že ČSSZ není zapojena do marketingových aktivit společnosti Allianz a nepřevádí pojistné na důchodové spoření ani jiné finanční částky na individuální účty klientů.
 
Lidé s hrubým měsíčním platem 25.000,- Kč získají "roční převod od státu" na svůj důchodový účet ve výši 9000,- Kč. Pokud berou 40.000,- hrubého měsíčně, mají "od státu" navíc ještě nárok na 14.400,- Kč. Tato kalkulace vychází z toho, že pokud pošlou 2 % ze své hrubé mzdy na svůj důchodový účet u Allianz, stát se vzdá svých 3 % v jejich prospěch. Tedy 1,5 násobku toho, co sami vložili.
 
ČSSZ vyplácí důchody ze státního důchodového systému, ale nebude vyplácet důchod ze smlouvy o důchodovém spoření. Výplatu důchodu bude zajišťovat klientem zvolena pojišťovna.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Zdrávim ,mam dotaz na odbor nemocenskych davek,sem od 27.12. na nemocenske a dostaval včas vyplatu davek,až do posud,tet je 2.5.2018 a ješte sem žadnou pladbu za určeni mesic nedostal,ač koliv se listek na penize poslal včas,tak se ptam jak je možni takovidle skluz ve viplaceni nemocenske,z čeho mam platit pohledavky a najem,když sem bez finačnich prostředku,tak doufam že date aspon vědet P.Zsemberi.