« Zpět

Klienti ve II. pilíři investují dynamicky a boduje u nich GARANCE

| 26. března 2013 - 11:31 | Zprávy | Penzijní spoření

Penzijní společnost České pojišťovny (PSČP) uzavřela do poloviny března přes 10 000 smluv o spoření ve druhém pilíři. Většina klientů (59 %) zvolila dynamické investování, které v dlouhodobém horizontu nabízí nadprůměrné výnosy. Druhou nejoblíbenější je vyvážená strategie s 32 % klientů. Unikátní GARANCI vkladů si uzavřelo 39 % nově příchozích klientů. Většina účastníků II. pilíře v PS České pojišťovny je mladší 40 let.

 

Z nárůstu počtu klientů ve druhém pilíři je vidět, že se Češi chtějí zabezpečit na stáří, a nespoléhají jen na stát. Data také ukazují, že klienti PS České pojišťovny neřeší svou penzi na poslední chvíli. „Klienti mladší 40 let tvoří téměř dvě třetiny našeho kmene druhého pilíře a 26 % klientů je mladších 30 let,” říká Tomáš Matoušek, generální ředitel PSČP a dodává: „Většina klientů jsou dynamičtí investoři. Naopak konzervativní investování není zatím pro klienty příliš lákavé.”
 
Do druhého pilíře se přidává čím dále tím více nových klientů. Důvody k uzavření důchodového spoření jsou zejména děditelnost prostředků a možnost vyvést 3 % ze sociálního pojištění na vlastní účet. Významnou roli však hraje nabídka GARANCE vkladů od České pojišťovny, kterou uzavřela více než třetina nových spořitelů.
 
„Klienti se díky GARANCI mohou přesvědčit, že Důchodové spoření je bezpečný produkt, a poté pokračovat ve vybraném spořicím programu přinášejícím vyšší výnosy,” doplňuje Tomáš Matoušek. Penzijní společnost ČP je schopna kromě nadprůměrných výnosů nabídnout i určitou míru jistoty.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.