« Zpět

Allianz penzijní fond připíše za loňský rok rekordní zhodnocení na trhu

| 29. června 2012 - 11:28 | Zprávy | Penzijní spoření

Allianz penzijní fond za loňský rok připíše svým klientům 2,69 %. Stejně jako v uplynulých letech tak dosáhne nejvyššího zhodnocení na trhu. Právě díky zhodnocení, ale také kvůli nejvyššímu ratingu finanční skupiny Allianz, do tohoto fondu zamířilo na přelomu loňského a letošního roku skoro 100 tisíc lidí. V současnosti má už přes 300 tisíc klientů a je nejdynamičtěji rostoucím penzijním fondem v České republice nejen v roce 2011, ale i v roce 2012. Ze všech penzijních fondů má rovněž nejnižší náklady na svůj provoz. Celosvětově je Allianz druhým největším správcem aktiv na naší planetě.


„Jednoznačně můžeme potvrdit, že Allianz penzijní fond ochránil peníze svých účastníků před inflací,“ říká provozní ředitel APF Libor Novák. Pokud jde o rating, tak ze srovnání ratingu finančních skupin, které v ČR nabízejí penzijní připojištění, stojí Allianz v popředí s nejvyšším ratingem AA. „Pro klienty tak představuje nejen fond s dlouhodobě nadprůměrným zhodnocením, ale i fond z finanční skupiny s největší stabilitou. Právě v oblasti penzí je stabilita a důvěryhodnost partnera jednou z nejdůležitějších věcí,“ doplňuje produktový manažer Allianz Martin Podávka.

Možnost otestovat si smlouvu penzijního připojištění v rámci připravované reformy nabízí Allianz penzijní fond na novém webu www.modrapenze.cz. V rámci rychlého testu na něm radí, jakým způsobem upravit smlouvu, aby byly i nadále zachovány její současné výhody - státní příspěvek a daňové odpočty.

Allianz penzijní fond hodlá roli penzijního připojištění v novém modelu výrazně posílit, a chce uspokojit všechny své klienty, jak ty, kteří budou i nadále upřednostňovat garanci nezáporného zhodnocení, tak i ty, kteří budou v nových účastnických fondech hledat dynamičtější profil. Zejména u mladších klientů, vstupujících do systému na dlouhou dobu, se dá očekávat zájem o rizikovější, ale potenciálně výhodnější investice. „Je evidentní, že v novém 2. pilíři bude největší zájem nových klientů soustředěn hned do prvních měsíců po spuštění, takže v Allianz děláme vše pro to, abychom byli hned od začátku dokonale připraveni. Máme odkud čerpat zkušenosti, protože celosvětově je Allianz druhým největším správcem aktiv, vždyť ve své správě má majetek klientů v hodnotě 1600 miliard eur,“ doplňuje Martin Podávka.

Úspěchů Allianz penzijního fondu si všimli nejen odborníci, ale i laická veřejnost. Od roku 2010 byl v rámci několika žebříčků a soutěží vyhlášen již devětkrát jako nejlepší.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.