« Zpět

ŠLAPPETO - nová cyklistická aplikace pro všechny

| 31. července 2020 - 9:00 | Zprávy | On-line aplikace

Šlappeto, https://www.slappeto.cz/, je nová unikátní mobilní aplikace od cyklistů pro cyklisty. Na českém ani světovém trhu neexistuje aplikace, která by spojovala navigaci a plánovač přizpůsobený na míru a potřebám každého cyklisty, a byla v celé své funkcionalitě ZDARMA.

Šlappeto vyhledává trasy, poskytuje komplexní informace o službách a infrastruktuře, upozorňuje na riziková místa, dává možnost se na dálku poměřovat a soutěžit, uživatele zapojuje do tvorby, poskytuje rady a tipy pro jízdu na kole. Vše bez starostí, bloudění, a hlavně úplně zdarma, díky partnerům tohoto projektu, který se spouští se začátkem letních prázdnin.

„Wejzka“ pro české cyklisty je ještě komplexnější a užitečnější. Cyklistům většinou nejde o nejrychlejší nebo nejkratší cestu. Jde jim o zážitky, dobrý pocit a splnění očekávání z jízdy podle svých technických schopností a fyzických možností. Samotná cesta je to, o co tu jde. Dosažení cíle je až na druhé místě.   

Navigace, záznam jízdy, sporttracker, cyklo plánovač, motivační a herní nástroj, komunitní a komunikační kanál, sborník výletů i rad a tipů pro různé úrovně bikerů – to je Šlappeto. Ke stažení je pro operační systémy IOS a Android, plánovat trasy lze i pomocí webového plánovače. Všechno pěkně šlappe.

Technické řešení stojí na uživateli prověřené platformě Cyclers, která pohání např. aplikaci Na kole Prahou. Ve Šlappetu se ale více rozvíjí sportovní a volnočasové pojetí cyklistiky než její dopravní aspekt. Pomocí nejmodernějších technologií a umělé inteligence navrhuje optimální trasy na míru. Kdo se rád na kole toulá a objevuje, může se díky aplikaci bez obav vydat na nové cesty, cestičky a pěšinky, které dosud míjel. Aplikace už teď nabízí řadu unikátních a vysoce pokročilých funkcí a nástrojů, další jsou v přípravě a budou zprovozněny ještě během léta 2020. I do budoucna se plánuje rozvoj a nové funkcionality aplikace.

Za nápadem nové cyklistické platformy stojí Roman Čermák a Martina Krčmářová Ptáková ve spolupráci se společností Umotional. Roman se pohybuje v cyklistice celý život, závodil a reprezentoval Československo v dráhové cyklistice, trénoval českou MTB reprezentaci, je zakladatelem seriálu Kolo pro život i mezinárodní prestižní akce Pražské schody. Martina se víc než 10 let podílela na marketingu, rozvoji a realizaci těchto akcí. Ani jeden z nich již v uvedených projektech nefiguruje, ale cyklistice zůstali věrní. Rozhodli se využít svých znalostí a vytvořit skutečně užitečný nástroj, který by spojoval celou cyklistickou komunitu.

Hlavními partnery Šlappeto se v roce 2020 staly pojišťovna Kooperativa, Česká spořitelna a ŠKODA AUTO, partnery aplikace jsou Staropramen se značkou Cool, kola Qayron, výrobce sportovního oblečení Lawi, Chupa Chups, autorizovaný prodejce elektrokol Husqvarna – Promoto.

Více na https://www.slappeto.cz/ a facebookovém profilu pojišťovny Kooperativa.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.