« Zpět

Průzkum: Chytré telefony vedou k úsporám

| 26. listopadu 2014 - 13:47 | Zprávy | On-line aplikace

Podle průzkumu Federálního rezervního systému USA (Fed) s bankou v mobilu zákazníci utrácí méně. Téměř 70 % zákazníků se totiž před nákupem „poradí“ se svou aplikací pro mobilní bankovnictví.

Více než 50 % spotřebitelů si svůj nákup po zkontrolování svého účtu rozmyslí. Při nákupním rozhodování využívají lidé své smartphony i pro přímé porovnávání s konkurencí. Až 34 procent z nich používá svůj mobil při nákupech na zjištění ceny u jiných výrobců nebo značek.
 
"Stejně jako vzrostl počet uživatelů smartphonů, narostl i počet klientů, kteří mají neustálý přístup ke svému mobilnímu bankovnictví. Informace, které dostanou tady a teď jim tak umožňují rozumněji nakládat se svými penězi," řekl ekonom mikroekonomických průzkumů Fed Maximilian D. Schmeiser.
 
Až 37 % klientů se rozhodne pro snížení svých výdajů poté, co si přečtou některé z oznámení od své banky. Je to buď email nebo SMS o zůstatku na účtu nebo upozornění o odchozích platbách.
 
"Banka v mobilu svojí flexibilitou překonává pobočky. Nikdy není zavřená, klienti ji mají po ruce a informace jsou k dispozici okamžitě. Osvědčeným nástrojem při kontrole výdajů v naší bankovní aplikaci je například graf, který klientovi podrobně zobrazuje přehled zůstatků. Díky této funkci si své platby uhlídá a také si je může efektivně naplánovat," říká specialista na mobilní bankovnictví online banky Zuno František Cimbálik.
 
Průzkum byl proveden na vzorku 4070 respondentů.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.