« Zpět

Vienna Insurance Group úspěšně umístila podřízený dluhový cenný papír

| 7. listopadu 2013 - 12:51 | Zprávy | Obchodování s CP

Vienna Insurance Group úspěšně umístila u institucionálních investorů v Evropě podřízený dluhový cenný papír v celkovém objemu emise 500 mil. EUR. Příkazy k realizaci nákupu ve výši více než 2,5 mld. EUR převýšily více než čtyřnásobně objem emitovaných papírů.

  • objem emise: 500 milionů EUR
  • doba splatnosti: 30 let
  • způsob úročení: pevný úrok 5,5 procent na 10 let (pevný kupon), poté proměnlivé úročení
 
Doba splatnosti podřízeného dluhového cenného papíru je 30 let a emitent jej může řádně vypovědět nejdříve po deseti letech. Prvních 10 let je dluhový cenný papír úročen pevným úrokem ve výši 5,5 procent p.a. (tzv. pevný kupon), poté je úročení proměnlivé. Tento podřízený dluhový cenný papír splňuje jak požadavky evropské direktivy Solvency I, tak požadavky Solvency II. Emise podřízeného dluhového cenného papíru a zahájení obchodování na řízeném trhu Vídeňské burzy s úředně nekotovanými cennými papíry (ISIN AT0000A12GN0) je plánováno na 9. října 2013.
 
Vienna Insurance Group (VIG) je expertem v oblasti pojišťovnictví a přední pojišťovací skupinou na pojistném trhu v Rakousku a zemích Střední a Východní Evropy. Přibližně 50 pojišťovacích společnosti známých jmen ve 24 zemích tvoří koncern s dlouholetou tradicí, jehož krédem je blízkost ke klientům. Díky 190leté tradici čerpá VIG z bohatých zkušeností a znalostí trhu. Vienna Insurance Group se svými cca 23.000 zaměstnanci je jednoznačně lídrem na svých klíčových pojistných trzích s nejlepšími předpoklady, jak plně využít potenciál a šance, které nabízí území se 180 miliony obyvatel, k dalšímu dlouhodobému růstu. Akcie Vienna Insurance Group, které jsou obchodovány na burze ve Vídni a v Praze, zaujímají první místo z dvaceti předních akciových titulů Austria Tradex Indexu (ATX) na Vídeňské burze.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.