« Zpět

Studenti se učí investovat na burze

| 7. října 2015 - 10:44 | Zprávy | Obchodování s CP

Unikátní projekt Studentbroker startuje v těchto dnech ve dvacítce vysokých škol a univerzit v České republice a na Slovensku. Studenti mají možnost seznámit se praktickou formou s investováním na burze. Pořadatelem je česká Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM.

Projekt Studentbroker již potřinácté ukazuje studentům vysokých škol, jak fungují kapitálové trhy, interaktivní formou je učí vytvářet investiční strategie a obchodovat na burzách. Pomocí speciální investiční aplikace, která reflektuje reálné dění na burzách v ČR, USA, Německu a Polsku, rozhodují, do čeho investovat v rámci svého fiktivního rozpočtu, který čítá 1 000 000 Kč pro obchody s akciemi a 50 000 USD pro obchody s deriváty, speciálně pak termínovanými kontrakty.
 
Do projektu je zapojeno dvacet vysokých škol a univerzit v České republice a na Slovensku, kterým projekt slouží jako součást učebních osnov. Pro pedagogy pak představuje možnost přehledně sledovat úspěšnost a znalosti studentů. Ti se mohou registrovat na webu www.studentbroker.cz a soutěžit tak o titul nejlepšího investora jak mezi školami, tak mezi jednotlivci. Nejúspěšnější mladí investoři jsou na závěr odměněni hodnotnými cenami.
 
„Vzdělávání široké veřejnosti v oblasti investování se ve Fio bance věnujeme již řadu let. Pro studenty každoročně pořádáme projekt Studentbroker, který jim umožňuje vyzkoušet si s fiktivními penězi reálné fungování kapitálových trhů. Pro všechny ostatní, kteří nemají možnost se během školních osnov dozvědět více o akciích, burzách a online obchodování, tu je naše Škola investování. Snažíme se tak ukazovat alternativy zhodnocování peněz, fungování trhů, ale také nástrahy, které jsou spojeny s pojmem investování,“ dodává k projektu Studentbroker Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.