« Zpět

Studentbroker - investování jako hra pro studenty

| 29. března 2018 - 8:07 | Zprávy | Obchodování s CP

Na českých a slovenských vysokých školách byl zahájen další semestr projektu Studentbroker, který hravou formou učí studenty obchodovat na burzách. Ti tak mají možnost uplatnit své znalosti v praxi a dokonce vyhrát některou z věcných cen, které věnovala Fio banka, pořadatel projektu.

Studenti ekonomických oborů více než dvaceti vysokých škol a univerzit v Česku a na Slovensku se účastní v rámci učebních osnov projektu Studentbroker, který pořádá Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM. Získají přístup do investiční aplikace, která simuluje reálné dění na burzách v ČR, USA a Německu, a mohou využít fiktivní rozpočet 1 000 000 Kč pro obchody s akciemi a 50 000 USD pro obchody s deriváty. Během tří měsíců se snaží zhodnotit svěřené portfolio a ti nejlepší jsou nakonec odměněni věcnými cenami. Studentbroker je hravý doplněk výuky, díky kterému si mohou účastníci v praxi ověřit, jak fungují kapitálové trhy.

„Projektem prošlo už několik ročníků studentů a nás moc těší jejich pozitivní ohlasy. Mohou si vyzkoušet, jak nakupovat a prodávat cenné papíry, aniž by sami museli nést reálné riziko. Jde pouze o fiktivní peníze, tím je možné být odvážnější. Mohou zkoušet různé strategie, některé vedou k úspěšnému zhodnocení, jiné naopak ukáží, jak rychle lze o všechno přijít. Takový je ale svět investic a Studentbroker má za úkol ukázat studentům víc, než jen teorii. Pro pedagogy se jedná o vhodný nástroj, jak sledovat znalosti studentů, přiblížit studium praxi a případně pak mohou konkrétní věci probrat v rámci přednášek,“ komentuje projekt Studentbroker Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.